دوره 16، شماره 3 - ( پاييز 1387 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 314-314 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (9831 مشاهده)
مقدمه: افزایش لیپیدهای خون از جمله عوامل مهم خطرساز در بروز آترو اسکلروزو بیماریهای قلبی- عروقی است. مغزها از جمله مغز بادام غنی از لیپیدهای غیراشباع وعوامل آنتیاکسیدان بوده و برخی از گزارشات حاکی از اثر حفاظتی آنها بر سیستم قلب و عروق میباشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مغز بادام بر لیپیدها و لیپوپروتئینهای خون بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی است. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی به روش قبل و بعد میباشد که بر روی 30 مرد داوطلب انجام شد. افراد مورد مطالعه روزانه 60 گرم مغز بادام به مدت چهار هفته مصرف نمودند. قبل و بعد از مصرف بادام میزان لیپیدها، لیپوپروتئینها، آپولیپوپروتئینها و لیپوپروتئین( (aخون آنها اندازهگیری شد. نتایج: مغز بادام به صورت معنیداری (001/0(p< باعث کاهش کلسترول سرم خون به میزان 1/36 میلیگرم بر دسیلیتر، تریگلیسرید به میزان 94/45 میلیگرم بر دسیلیتر، LDL–کلسترول به میزان 68/28 میلیگرم بر دسیلیتر و افزایش HDL–کلسترول به میزان 64/10 میلیگرم بر دسیلیتر گردید. مغز بادام موجب کاهش لیپوپروتئین (a) سرم خون به میزان 11/2 میلیگرم بر دسیلیتر، آپولیپوپروتئین B100 به میزان3 9/8 میلیگرم بر دسی لیتر و افزایش آپولیپوپروتئین A1 به میزان 74/1 میلیگرم بر دسیلیتر شد، ولی از لحاظ آماری معنیدار نبود. نتیجهگیری: مصرف مداوم مغز بادام وضعیت لیپیدهای خطر سازخون را بهبود بخشیده وممکن است در فرآیند آترواسکلروز و بروز بیماریهای قلبی- عروقی نقش پیشگیری کننده داشته باشد. بنابراین پیشنهاد میشود که از مغز بادام روزانه به مقدار حداقل 60 گرم در درمان بیماران هیپرلیپیدمیک استفاده نمود.
متن کامل [PDF 93 kb]   (2222 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/7/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.