دوره 25، شماره 9 - ( آذر 1396 )                   جلد 25 شماره 9 صفحات 690-700 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1285 مشاهده)
مقدمه: هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی اثرات تمرین ورزشی و عصاره زعفران بر بعضی از پیشگوئی کننده‌های بیماری‌های قلبی عروقی بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به صورت نیمه تجربی می باشد. به این منظور 40 زن غیرفعال به صورت تصادفی به 4 گروه کنترل، مکمل زعفران، تمرین مقاومتی- دارونما و تمرین مقاومتی- عصاره زعفران تقسیم شدند. آزمودنی‌ها پروتکل تمرین مقاومتی را به مدت 12 هفته اجرا کردند. همچنین گروه مکمل، عصاره زعفران را به مقدار 40 میلی‌گرم دریافت کردند. برای بررسی دو مداخله تمرین و مکمل، قبل و بعد از 12 هفته به صورت پیش‌آزمون و پس‌آزمون ارزیابی‌های آنتروپومتریکی و آزمایشگاهی صورت گرفت. از آزمون‌های آماری تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبیLSD برای تحلیل داده‌ها استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد در تمامی متغیرها به‌جز تری گلیسرید بین گروه‌های مختلف تفاوت معنی‌داری وجود دارد)005/0P <). آزمون تعقیبی LSD نشان داد در متغیرهای CRP، LDL و مقاومت انسولینی بین گروه کنترل و تمرین به همراه زعفران تفاوت معنی‌داری وجود دارد)005/0P <). همچنین فقط در متغیر LDL بین گروه زعفران و کنترل تفاوت وجود داشت )005/0P <) و این نشان از نقش ویژه زعفران بر LDL است. از طرفی دیگر نتایج نشان داد در تمامی متغیرها به جز متغیر تری‌گلیسرید بین گروه تمرین-زعفران و تمرین-دارونما تفاوت معنی‌داری وجود دارد )005/0P <).
نتیجه‌گیری: تمرین مقاومتی با و بدون مکمل زعفران طی مدت 12 هفته، یک شیوه کارآمد برای بهبود عوامل خطرزای قلبی عروقی هستند، همچنین مصرف مکمل زعفران به همراه تمرین مقاومتی اثرات به نسبت بهتر و کاراتری دارد.
متن کامل [PDF 868 kb]   (313 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
دریافت: ۱۳۹۶/۱/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۶/۵/۷ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۱۸