دوره 16، شماره 5 - ( ويژه نامه اطفال 1387 )                   جلد 16 شماره 5 صفحات 7-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

Golestan M, Fallah R, Akhavan- Karbasi S. Evaluation of CSF in 100 Children Admitted With Febrile Seizures. JSSU 2009; 16 (5) :3-7
گلستان مطهره، فلاح راضیه، اخوان کرباسی صدیقه. بررسی صد مورد مایع مغزی نخاعی درکودکان بستری شده به علت تشنج تب. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1387; 16 (5) :3-7

مقدمه: تشنج تب، شایعترین فرم تشنج در کودکان میباشد که در4-3% از کودکان زیر 5 سال رخ میدهد. در برخورد با کودک با تشنج و تب، پیدا کردن علت تب و بالاخص رد عفونتCNS، مهمترین مسئله میباشد. این مطالعه به منظور بررسی موارد عفونتCNS در صد مورد CSF کودکان بستری شده به علت تشنج تب انجام شد. روش بررسی: دراین مطالعه توصیفی گذشته نگر، نتایج پونکسیون لومبار در صدکودک6 ماهه تا 6 سالهای که به علت تشنج و تب از مهرماه 81 لغایت شهریور 84 در بخش اطفال بیمارستان شهید صدوقی یزد بستری شده بودند، بررسی شد. نتایج: 59 پسر و 41 دختر با میانگین سنی67/1±9/1 سال بررسی شدند که سن اکثریت بیماران(62% ) زیر دو سال بود. نسبت مذکر به مؤنث برابر 4/1 و تیپ تشنج تب در 85 % ساده و در 15% کمپلکس بود. شایعترین فرم تشنج، تونیک کلونیک ژنرالیزه (90% ) و شایعترین علت تب URI (40% از بیماران) بود. سه بیمار مننژیت آسپتیک داشتند که یک مورد آنها استاتوس اپی لپتیکوس داشت. موردی از مننژیت باکتریال دیده نشد. نتیحهگیری: باید از انجام روتین LP در بیماران تشنج تب خودداری کرد و انجام آن به مواردی محدود شود که شواهد کلینیکی از عفونت CNSدر شرح حال و معاینه فیزیکی وجود دارد. حتی کودکان کمتر از یکسال با تشنج تب ساده در بیمارستان بستری شده و تحت مراقبت و معاینات دقیق و مرتب قرار گرفته تا در صورت بروز شواهد کلینیکی مننژیت، پونکسیون لومبار صورت گیرد.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/10/26