دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1387 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 70-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mojibian M, Tabatabaei A, Hajiesmaeili M, Koochak-Yazdi L, Nasirian M, Aflatoonian M. Comparison of Fundal Height Measurement and Ultrasonography for Estimation of Gestational Age. JSSU 2008; 16 (2) :66-70
مجیبیان مهدیه، طباطبائی افسرالسادات، حاجی اسماعیلی محمدرضا، کوچک یزدی لیلا، نصیریان منصوره، افلاطونیان مهین. مقایسه دقت اندازهگیری ارتفاع رحم و سونوگرافی برای تخمین سن حاملگی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1387; 16 (2) :66-70

مقدمه: تخمین سن داخل رحمی یکی از اجزای اصلی مراقبت پرهناتال است که با محاسبه اولین روز آخرین قاعدگی (LMP)، اندازهگیری ارتفاع رحم و اولتراسونوگرافی تعیین میگردد. اندازهگیری سریال ارتفاع و مقایسه آن با LMPبا دقت زیادی بیان کننده سن حاملگی است. امروزه در طی حاملگی به دفعات از سونوگرافی استفاده میشود که بیمار را متحمل هزینه بالا میکند. در حالی که می-توان در حاملگی برای ارزیابی رشد جنین و تخمین سن حاملگی از روش ارزان، قابل اعتماد و آسان اندازهگیری سریال ارتفاع رحم استفاده کرد. ما در این مطالعه بر آن شدیم که دقت اندازهگیری ارتفاع رحم و سونوگرافی را در تخمین سن حاملگی در مقایسه با LMP ارزیابی کنیم. روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی در فاصله 6 ماه، بر روی 140 زن باردار، بر اساس معیارهای از پیش تعیین شده که به درمانگاه تخصصی زنان و زایمان بیمارستان دکتر مجیبیان و بیمارستان شهید صدوقی یزد مراجعه کرده بودند، انجام شد. سن حاملگی جامعه مورد بررسی بر اساس اندازهگیری ارتفاع رحم، یافتههای سونوگرافی (F.L,BPD) ارزیابی و با LMP مقایسه گردید. اطلاعات جمعآوری شده را با برنامه را یانهای SPSS و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسن مقایسه کردیم. نتایج: تفاضل میانگین سن حاملگی تخمین زده شده به وسیله سه روش LMP و اندازهگیری ارتفاع رحم و سونوگرافی در نوبت اول و دوم با استفاده از آزمون Paired samples بررسی گردید که اختلاف مشاهده شده از نظر آماری معنیدار و از نظر بالینی قابل چشمپوشی بود.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/4/25