دوره 32، شماره 2 - ( اردیبهشت 1403 )                   جلد 32 شماره 2 صفحات 7491-7480 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mozaffari Khosravi S, Seyedabadi S, Shahcheraghi S H, Lotfi M. Potential Ability of Umbilical Cord-Derived Mesenchymal Stem Cells in The Treatment of Premature Ovarian Failure. JSSU 2024; 32 (2) :7480-7491
مظفری خسروی سمیرا، سیدآبادی سامان، شاهچراغی سید حسین، لطفی مرضیه. توانایی بالقوه سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بند ناف در درمان نارسایی زودرس تخمدان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1403; 32 (2) :7480-7491

مقدمه: زنان متعلق به گروه سنی باروری ممکن است با چالش­هایی در مورد ناباروری یا سقط جنین به دلیل شرایطی مانند نارسایی زودرس تخمدان (POF) مواجه شوند. POF یک درصد از زنان زیر 40 سال را تحت تاثیر قرار می­دهد که منجر به ناباروری می­شود. تاکنون، داده­ها نشان داده است که درمان POF با سلول­های بنیادی در مقایسه با سایر گزینه­ها موثرترین روش برای درمان POF است. استفاده از سلول­های بنیادی مزانشیمی مشتق از بند ناف HUC-MSCs)) به دلیل ویژگی­هایی مانند ایمنی زایی نسبتا کم، چند‌توانی (Multipotent)، منشأ­های چندگانه، مقرون به صرفه بودن، راحتی در تولید و کارایی بالا انتخاب خوبی برای درمان POF اولیه می­باشد. این مطالعه مروری در نظر دارد تمام مزایا و معایبHUC-MSCs  را به منظور درمان POF مورد بررسی قرار دهد.
نتیجه‌گیری: یکی از راههای درمان POF استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بند ناف می باشد، این سلول­ها ظرفیت فوق‌العاده‌ای را به منظور ترمیم و بازسازی دارند که این ویژگی به آن‌ها در ترمیم تخمدان‌های تحلیل رفته کمک می­کند. نتایج این مقاله مروری نشان دهنده این است که استفاده از HUC-MSCs می‌تواند به عنوان یک روش درمانی بالقوه در درمان این بیماران مد‌نظر قرار گیرد.

متن کامل [PDF 830 kb]   (151 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (40 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: زیست شناسی
دریافت: 1402/10/1 | پذیرش: 1402/10/27 | انتشار: 1403/2/15