دوره 32، شماره 2 - ( اردیبهشت 1403 )                   جلد 32 شماره 2 صفحات 7524-7516 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ayatollahi F, Abbasi A, Fotuhi Ardakani F, Khodarahmi E. Evaluation of Yazd General Dentists’ Knowledge about Vital Pulp Therapy in Immature Permanent Teeth in 2022. JSSU 2024; 32 (2) :7516-7524
آیت اللهی فاطمه، عباسی علیرضا، فتوحی اردکانی فائزه، خدارحمی الهه. بررسی آگاهی دندانپزشکان عمومی یزد در خصوص درمان پالپ زنده دندان‌های دائمی جوان در سال ۱۴۰۱. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1403; 32 (2) :7516-7524

مقدمه: درمان پالپ زنده شامل روش‌هایی است که جهت حفظ حیات پالپ و تکامل ریشه در دندان‌های دائمی نابالغ با دیواره عاجی نازک و فورامن اپیکال باز که در اثر پوسیدگی، تروما و یا در پروسه ترمیم دچار آسیب یا التهاب شده‌اند، به‌کار می‌رود. این مطالعه جهت ارزیابی آگاهی دندانپزشکان عمومی یزد درباره درمان پالپ زنده دندان‌های دائمی جوان در سال ۱۴۰۱ انجام گردید.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - مقطعی، پرسش‌نامه روا و پایا شامل اطلاعات دموگرافیک  و ۱۵ سوال درباره آگاهی نسبت به درمان پالپ زنده بین ۱۵۰ دندانپزشک عمومی یزد توزیع شد. پس از جمع‌آوری پرسش‌نامه‌ها، اطلاعات با استفاده از نرم‌افزار SPSS version 16 و تست های آماری T-test و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: شرکت کنندگان در این مطالعه شامل 55/3% مرد و 44/7% زن با میانگین سنی 7/32±34/25 سال و میانگین سابقه کار 7/04±8/32 سال بودند. از این بین 35/3% سابقه شرکت در دوره‌های بازآموزی را داشته‌اند. میانگین نمره شرکت‌کنندگان در این مطالعه 9/2 از 15 ارزیابی شده است. میانگین نمره آگاهی در گروه‌های مختلف دندانپزشکان از نظر فاکتورهای سن، جنس، سابقه کار، محل فعالیت و سابقه شرکت در دوره های بازآموزی، با هم تفاوت معناداری نشان نداد. (P >0.05)
نتیجه‌گیری: آگاهی دندانپزشکان عمومی یزد درباره درمان پالپ زنده دندان‌های دائمی جوان در سطح متوسط بوده و نیاز به دوره‌های بازآموزی جهت ارتقای سطح آگاهی و کمک به انتخاب بهترین طرح درمان در دندان‌های دائمی جوان، مشهود می‌باشد.

متن کامل [PDF 834 kb]   (123 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (19 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1402/7/23 | پذیرش: 1402/10/26 | انتشار: 1403/2/15