دوره 31، شماره 10 - ( دی 1402 )                   جلد 31 شماره 10 صفحات 7143-7129 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babaei M, Hassan J, Koohi M K, Ghasemzadeh M A. Comparison of the Antimicrobial and Antioxidant Effects of Oleuropein Extracted from Arbequina Olive Leaves with the Extracts of its Leaf and Fruit. JSSU 2024; 31 (10) :7129-7143
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-6061-fa.html
بابائی معصومه، حسن جلال، کوهی محمدکاظم، قاسم‌زاده محمدعلی. مقایسه اثرات ضد میکروبی وآنتی‌اکسیدانی اولئوروپین استخراج شده از برگ زیتون واریته آربیکن با عصاره برگ ومیوه آن. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (10) :7129-7143

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-6061-fa.html


چکیده:   (179 مشاهده)
مقدمه:. برگ زیتون به عنوان برگی همیشه سبز، غنی از ترکیبات فنولی و آنتی‌اکسیدانی می‌باشد. اولئوروپین فراوان‌ترین نوع از ترکیبات فنولی در برگ آن است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثرات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی اولئوروپین استخراج شده از برگ زیتون با عصاره برگ ومیوه آن می‌باشد.
روش بررسی: نوع مطالعه از نوع تجربی بوده و پس از عصاره‌گیری اتانولی از برگ و میوه  زیتون، اولئوروپین از عصاره برگ جداسازی شد. اثرات اولئوروپین استخراج شده از برگ و عصاره‌های میوه و برگ زیتون علیه باکتری‌های استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و سودوموناس آئروژینوزا با روش تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)، میزان ترکیبات فنولی به روش فولین سیکالتو و اثرات آنتی‌اکسیدانی به روش مهار رادیکال آزاد (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl.)  تعیین شد. برای محاسـبات آمـاری از نـرم‌افـزار SPSS version16 و بـرای رسـم گراف‌ها از برنامه Excel و جهت بررسی تاثیر مداخله ازanova one way استفاده شد.
نتایج: اولئوروپین از برگ زیتون به میزان 14 درصد با خلوص 70 درصد استخراج شد. اولئوروپین حاصل از برگ زیتون بیشترین میزان ترکیبات فنولی، اثرات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی را دارا بوده است و عصاره میوه زیتون کمترین اثر را داشته است. میزان ترکیبات فنولی اولئوروپین استخراج شده برابر (µg GAE/g) 879/16، MIC آن علیه باکتری‌های استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب برابربا  mg/ml3/25، 12/5 و فعالیت آنتی اکسیدانی آن برابر با µg/ml 8/59 بوده است.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که میزان اولئوروپین دربرگ زیتون رقم آربیکن اسپانیایی با بالاترین مقدار 14% بوده و با توجه به نتایج فعالیت ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره برگ زیتون و اولئوروپین استخراج شده پتانسیل افزایش بهبود عملکرد نگهدارنده‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها را دارند.
 
متن کامل [PDF 1411 kb]   (149 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (177 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1402/5/21 | پذیرش: 1402/6/27 | انتشار: 1402/10/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb