دوره 31، شماره 9 - ( آذر 1402 )                   جلد 31 شماره 9 صفحات 7003-6988 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadgholi M, Pourbahman F. Targeted Strategies Against Coronavirus Using Nanotechnology. JSSU 2023; 31 (9) :6988-7003
محمدقلی محسن، پوربهمن فاطمه. تدابیر هدفمند به منظور مقابله با ویروس کرونا با به‌کارگیری فن‌آوری نانو. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (9) :6988-7003

مقدمه: پس از انتشار ویروس کرونا و همه‌گیری بیماری منسوب به آن در سراسر جهان، بسیاری از دانشمندان جهان برآن شدند تا تدابیر جدیدی به منظور شناسایی، پیشگیری و درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا به‌کار گیرند. فن­آوری نانو با طیف گسترده­ای از کاربردها در علوم مختلف از جمله پزشکی کمک ارزنده­ای به پیشرفت و حل بسیاری از مشکلات آن مینماید. سامانه­های نانو با ویژگی­های منحصر به فرد جایگاه ویژه­ای در دارورسانی و حمل ملکول­های زیستی دارند. آن‌ها توانایی انتقال داروهای ضدویروس و سایر داروهایی که با مکانیسم­های دیگر به مواجه با ویروس کرونا می­روند، را در پلاسمای خون و بین سلول­ها دارند. هم‌چنین اجزای­های ویروسی و پادتن­های علیه آن‌ها توسط برخی از این سامانه­ها بین مرزهای سلولی و زیرسلولی جا‌به‌جا می­شوند.

نتیجه‌گیری: این مطالعه به بررسی کاربرد سامانه­های نانو در دارورسانی هدفمند، واکسیناسیون و تشخیص بیماری کرونا میپردازد.

متن کامل [PDF 1365 kb]   (148 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (210 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/3/21 | پذیرش: 1402/7/9 | انتشار: 1402/9/15