دوره 31، شماره 9 - ( آذر 1402 )                   جلد 31 شماره 9 صفحات 7050-7038 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naderifar N, Akbari B, Sadeghi A. Structural Modeling of the Relationship between Spiritual Health with Addiction Tendency in Adolescents: The Mediating Role of Emotional well-being. JSSU 2023; 31 (9) :7038-7050
نادری‌فر نسرین، اکبری بهمن، صادقی عباس. مدل‌سازی معادلات ساختاری رابطه بین سلامت معنوی با گرایش به اعتیاد در نوجوانان: نقش واسطه‌ای بهزیستی هیجانی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (9) :7038-7050

مقدمه: طی چند دهه گذشته پدیده اعتیاد در سراسر جهان افزایش یافته است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی مدل‌سازی معادلات ساختاری رابطه بین سلامت معنوی با گرایش به اعتیاد در نوجوانان با نقش واسطه‌ای بهزیستی هیجانی بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر توصیفی همبستگی از نوع معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش حاضر، تمامی دانش‌آموزان پسر مقطع متوسطه دوم دبیرستان‌های دولتی شهر رشت در سال 1400 بود. از این تعداد 300 داوطلب واجد شرایط به روش نمونه‌گیری خوشه­ای چندمرحله­ای به‌عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها از سه پرسش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نامۀ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ استاندارد پرسش‌نامه سلامت معنوی پالوتزین و الیسون (1982)، پرسش‌نامه بهزیستی هیجانی کی­یزو ماگیارمو (2003)، و مقیاس گرایش به اعتیاد موسوی و همکاران (1387)، استفاده گردید. ارزیابی الگوی پیشنهادی از طریق معادلات ساختاری و با استفاده از نرم‌افزار AMOS24 انجام گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد که بین سلامت معنوی و گرایش به اعتیاد، هم‌چنین بین بهزیستی هیجانی و گرایش به اعتیاد همبستگی منفی و معنادار وجود داشت (0/01p<). بین بهزیستی هیجانی و سلامت معنوی همبستگی مثبت و معنادار وجود داشت (0/01p<). هم‌چنین مسیر غیرمستقیم بهزیستی هیجانی در ارتباط بین سلامت معنوی و گرایش به اعتیاد معنادار بود (0/01p<). در انتها تمامی شاخص‌های مدل از برازش بهینه برخوردار بودند.
نتیجه‌گیری: این پژوهش نقش واسطه‌ای بهزیستی هیجانی را در ارتباط بین سلامت معنوی و گرایش به اعتیاد تایید می‌کند. امید است از نتایج پژوهش حاضر، خانواده‌ها و سازمان‌های متولی بهره‌مند گردند.

متن کامل [PDF 839 kb]   (295 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (622 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1402/3/13 | پذیرش: 1402/7/9 | انتشار: 1402/9/15