دوره 31، شماره 9 - ( آذر 1402 )                   جلد 31 شماره 9 صفحات 7037-7030 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bandegani F, Afzal G S, Dianatkhah M, Sohrevardi S M. Evaluation of Rational Use of Linezolid in Hospitalized Patient in Shahid Chamran Hospital in Isfahan City during the Second Six Months of the 2021. JSSU 2023; 31 (9) :7030-7037
بندگانی فاطمه، افضل گلنازالسادات، دیانت‌خواه مهرنوش، سهروردی سید مجتبی. ارزیابی مصرف منطقی داروی لینزولید در بیماران بستری در بیمارستان قلب شهید دکتر چمران اصفهان در بازه زمانی 6 ماهه دوم سال 1400. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (9) :7030-7037

مقدمه: استفاده منطقی از داروها Rational Use of Drugs (RUD)، یکی از ارکانهای رسیدن به بهترین روش دارو‌درمانی بیماران میباشد. لینزولاید برای درمان عفونتهای ناشی از باکتریهای گرم مثبت از جمله استافیلوکوکهای و انتروکوکهای مقاوم به ونکومایسین کاربرد دارد ولی استفاده نابه‌جا دارو موجب پیدایش مقاومت به لینزولاید شده است (1). هدف از این مطالعه بررسی نحوه تجویز داروی لینزولاید در بیمارستان چمران اصفهان است.
روش بررسی: مطالعه به صورت مقطعی در مدت زمان نیمه دوم سال 1400 برروی 102 بیمار بستری در بیمارستان چمران اصفهان صورت پذیرفت. اطلاعات بیماران همچون اطلاعات دموگرافیک، اندیکاسیون و دوز‌های مصرفی دارو، اساس تجویز دارو، عوارض جانبی و تداخلات دارویی و ... از پرونده پزشکی بیماران و سیستم‌های بیمارستان استخراج گردید و در فرم‌های طراحی شده ثبت شد. پس از مطابقت اطلاعات با گایدلاین‌های مربوطه، با استفاده از نرم‌افزار آماریversion 16  SPSS تحلیل و بررسی انجام شد.
نتایج: از میان 102 بیمار دریافت‌کننده لینزولاید 75/1%  مرد و بقیه زن بودند 99% موارد تجویزی به صورت تجربی و 1% بر اساس کشت و درست می‌باشد. در 40/2% از بیماران دارو ازنظر اندیکاسیون تجویزی غیر منطقی تجویز شده بود. در 84/3% از کیس‌ها پس از دریافت جواب کشت تغییر رژیم درمانی مشاهده گردید.
نتیجه‌گیری: درصد زیادی از موارد تجویز داروی لینزولاید درست صورت نگرفته است. هم‌چنین به عوارض ناشی از دارو بالاخص ترومبوسیتوپنی توجه نشده است.

متن کامل [PDF 719 kb]   (134 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (256 مشاهده)
دریافت: 1402/3/6 | پذیرش: 1402/5/15 | انتشار: 1402/9/15