دوره 31، شماره 11 - ( بهمن 1402 )                   جلد 31 شماره 11 صفحات 7234-7225 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amirzadegan A, Aghajani H, Barkhordari K, Mehrani M, Ahmadi A, Hedayatpour A et al . Frequency of Coronary Anomalies and Association with Atherosclerotic Coronary Stenoses in the Coronary Angiography Candidates. JSSU 2024; 31 (11) :7225-7234
امیرزادگان علیرضا، آقاجانی حسن، برخورداری خسرو، مهرانی مهدی، احمدی آیلار، هدایت‌پور عظیم و همکاران.. فراوانی انواع ناهنجاری های عروق کرونر و همراهی آن با تنگی آترواسکروتیک عروق کرونر در بیماران کاندید آنژیوگرافی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (11) :7225-7234

مقدمه: به دلیل اهمیت بالای ناهنجاری های عروق کرونر و تنگی‌های آترواسکروتیک که با افزایش ریسک بروز حوادث قلبی - عروقی همراه است، این مطالعه با هدف بررسی شیوع ناهنجاری های عروق کرونری و تنگی آترواسکروتیک کرونر در بیماران مرکز قلب تهران انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، تمام بیمارانی که از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا پایان ۱۳۹۸ برای آنژیوگرافی به مرکز قلب تهران مراجعه کرده و برای آن‌ها ناهنجاری عروق کرونر تشخیص داده شده، وارد مطالعه شدند. فراوانی و درصد فراوانی هر یک از ناهنجاری های عروق کرونر، عوامل خطر قلبی عروقی و هم‌چنین وجود تنگی عروق کرونر در جمعیت مورد مطالعه تعیین گردید.
نتایج: در ۷۹ بیمار مطالعه، ۴۳ بیمار (54/4 درصد) مرد بودند. 39/2 درصد از بیماران مصرف دخانیات و 10/1درصد بیماران مصرف تریاک در گذشته یا حال ذکر کردند. اختلال لیپیدی با شیوع 63 درصد، فشارخون 49 درصد و دیابت شیرین ۴۶ درصد در بیماران دیده شد که شیوع فشارخون در زنان به‌صورت معنادار بالاتر بود (0/005=P). در بیماران دچار ناهنجاری عرق کرونری، 81/6 % از کل بیماران تنگی‌‌های آترواسکروتیک داشتند. ناهنجاری منشا رگ سیرکومفلکس چپ از سینوس کرونری راست با شیوع 29/1 درصد شایع‌ترین در کل بیماران بوده است و فقدان رگ اصلی چپ، فیستول، منشا شریان کرونری راست از سینوس کرونری چپ هر سه با شیوع 12/7 درصد در جایگاه بعدی قرار داشتند.
نتیجه‌گیری: در بیماران با ناهنجاری عروق کرونر درگیری آتروسکلروتیک شیوع بالایی دارد و از اینرو، آترواسکلروز باید به عنوان یک عامل مرگ ناگهانی در نظر گرفته شود.

متن کامل [PDF 532 kb]   (126 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (101 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب
دریافت: 1402/2/13 | پذیرش: 1402/5/15 | انتشار: 1402/11/15