دوره 30، شماره 9 - ( آذر 1401 )                   جلد 30 شماره 9 صفحات 5203-5183 | برگشت به فهرست نسخه ها

somi M H, Tanhaei A, Abbasi A, Moaddab S Y, Ebrahimzadeh Leylabadlo H. Fecal Microbiota Transplantation in Liver Diseases and Recent Developments. JSSU 2022; 30 (9) :5183-5203
صومی محمدحسین، تنهائی افسانه، عباسی امین، مودب سید یعقوب، ابراهیم زاده لیل آبادلو حامد. پیوند میکروبیوتای مدفوع در بیماری‌های کبدی و پیشرفت های اخیر. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1401; 30 (9) :5183-5203

مقدمه: روده به عنوان بخش مهمی از دستگاه گوارش انسان، محیطی مطلوب جهت رشد و توسعه جمعیت متنوع و انبوهی (تقریباً 1000 گونه) از باکتری‌ها را فراهم می­‌نماید. امروزه، حضور رابطه منسجم میان باکتری­‌های روده­ای و میزبان به‌طور مطلوب در حال مطالعه و شناسایی می­‌باشد. طبق شواهد علمی موجود، برقراری شرایط عدم توازن (دیس بیوزیس) در تعداد و تنوع میکروبیوم روده موجبات شروع/پیشرفت اختلالات حاد و مزمن کبدی (کبد چرب، سیروز و بیماری خود‌ایمنی کبدی) را فراهم می­‌نماید. لذا اصلاح توازن و ایجاد شرایط یوبیوزیس میکروبی توسط انتقال میکروبیوتای مدفوعی (FMT) می‌­تواند به عنوان یک رویکرد زیستی نوین و سازگار با میزبان در درمان حمایتی بیماری­‌های کبدی در نظر گرفته شود. بنابراین در مطالعه حاضر ضمن اشاره به مطالعات مرتبط با محوریت میکروبیوم روده­ای و بیماری­‌های کبدی، شواهد علمی موجود در مورد کارایی بالینی FMT در درمان برخی بیماری­‌‌های کبدی و پیشرفت­‌های اخیر صورت گرفته مورد بحث و بررسی قرار می­گیرد.
نتیجه‌گیری: مطالعات علوم پایه و بالینی نشان می‌دهند که روش FMT میتواند به‌طور موثر باعث تقویت و بهبود میکروبیوتای روده در زمان ابتلا به بیماریهای حاد و مزمن کبدی، بازسازی و بازیابی توازن میکروبیوم روده، و تسریع بهبودی فرد بیمار شود.
متن کامل [PDF 1105 kb]   (278 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (180 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1401/4/5 | پذیرش: 1401/7/17 | انتشار: 1401/9/15