دوره 16، شماره 3 - ( پاييز 1387 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 313-313 | برگشت به فهرست نسخه ها

Behdad S, Miratashi A, Ayatollahi V, Besharati M. Effects of Atracurium and Pancuronium on Intraocular Pressure . JSSU 2008; 16 (3) :313-313
بهداد شکوفه، میرآتشی علی محمد، آیت اللهی ویدا، بشارتی محمدرضا. بررسی و مقایسه تأثیر آتراکوریوم و پانکرونیوم بر روی فشار داخل کره چشم در اعمال جراحی کاتاراکت. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1387; 16 (3) :313-313

مقدمه: فشار داخل چشمی مطلوب حین اعمال جراحی چشم، یکی از عواملی است که مشکلات و عوارض حین عمل را به حداقل میرساند. در بعضی از مراکز بیشتر اعمال جراحی کاتاراکت تحت بیهوشی عمومی و با استفاده از شل کنندههای عضلانی انجام میشود، لذا تأثیر داروها روی فشار داخل کره چشم در مطالعات متعددی بررسی شده است. در تحقیق حاضر تأثیر آتراکوریوم (mg/kg5/0) و پانکرونیوم (mg/kg1/0) بر روی IOP مقایسه شده است. روش بررسی: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است. 90 بیمار کلاس ASAI,II که تحت عمل جراحی کاتاراکت با بیهوشی عمومی قرار گرفتند، در دو گروه 45 نفری بررسی شدند. القای بیهوشی با فنتانیل- تیوپنتال سدیم و آتراکوریوم یا پانکرونیوم انجام شد. IOP قبل از اینداکشن و بعد از لوله گذاری تراشه اندازهگیری و ثبت شد. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS و تستهای t.test وChi- square تحلیل شد. نتایج: میزان IOP قبل از القای بیهوشی در هر دو چشم در دو گروه تفاوت معنیداری نداشت. (99/0P= در چشم راست و10/0P= در چشم چپ). در گروه آتراکوریوم میانگین تغییرات IOP قبل و بعد از القای بیهوشی در هر دو چشم تفاوت معنیداری نداشت (99/0P= در چشم راست و60/0 P= در چشم چپ) مقایسه میانگین تغییرات IOP در گروه دیگر نیز نشان داد که پانکرونیوم به طور مشخصی باعث کاهشIOP میشود(000/0P= در هر دو چشم). نتیجهگیری: بر اساس نتایج به دست آمده در این مطالعه آتراکوریوم بر روی IOP تأثیری نداشته ولی در مقایسه پانکرونیوم باعث کاهش آن شده است. بنابراین میتوان با اطمینان از این دو دارو در بیهوشی عمومی در اعمال جراحی چشم استفاده نمود.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/7/24