دوره 30، شماره 7 - ( مهر 1401 )                   جلد 30 شماره 7 صفحات 5076-5062 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagherian M, Banaeifar A, Arshadi S, Azarbayjani M A. Effect of Training Intensity on HIF-1a Gene Expression and Cardiac TG Content in Rats with Non-Alcoholic Fatty Liver Disease. JSSU 2022; 30 (7) :5062-5076
باقریان مهدی، بنایی‌فر عبدالعلی، ارشدی سجاد، آذربایجانی محمدعلی. اثر شدت تمرین بر بیان ژن HIF-1aو محتوای تری‌گلیسیرید قلبی رت‌های مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1401; 30 (7) :5062-5076

مقدمه: HIF-1a  یک تنظیم‌کننده مهم در پاسخ به هیپوکسی است که بر روی ژن‌های مختلف درگیر در مسیر متابولیسم انرژی تاثیر می‌گذارد .هدف این پژوهش بررسی تاثیر شدت تمرین بر بیان ژن  HIF-1aو محتوای تری‌گلیسیرید قلبی رت‌های مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بود.
روش بررسی: مطالعه حاضر ‌به صورت تجربی بر روی40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد. موش‌ها به ‌صورت تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. گروه‌های کنترل، تمرین استقامتی کم شدت (LIET) و تمرین اینتروال شدید (HIIT) که به مدت 16 هفته غذای پرچرب مصرف کردند و سپس دو گروه تمرینی به مدت 8 هفته در تمرینات ورزشی شرکت نمودند. هم‌چنین گروه شم که در این مدت از غذای استاندارد استفاده نمود. در پایان میزان بیان HIF-1a و میزان چربی درون بافتی قلب 4 گروه اندازه‌گیری شد. سنجش بیان HIF-1a با استفاده از تکنیک Real-time PCR و سنجش TG روی دستگاه اتو آنالیزور انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS version 16 و آزمون تحلیل واریانس استفاده شد.
نتایج: نتایج پژوهش نشان داد تفاوت معنی‌‌‌داری در بیان ژن HIF-1a بین گروه کنترل با گروه‌های شم ،HIIT و LIET (0/001=P) وجود دارد. هم‌چنین تفاوت معنی‌داری در میزان TG(Triglycride) بین گروه­های HIIT وLIET در مقایسه با گروه شم و گروه کنترل مشاهده شد، اما بین گروه­های HIIT و LIET تفاوت معنی‌­داری مشاهده نشد (0/0001=P).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد تمرینات تناوبی شدید و تمرینات تداومی کم شدت احتمالاً از طریق کاهش بیان  HIF-1a و افزایش اکسیداسیون اسید‌های چرب باعث کاهش محتوای  TGبافت قلبی می‌‌شود.
متن کامل [PDF 1043 kb]   (264 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (408 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
دریافت: 1400/11/18 | پذیرش: 1401/3/29 | انتشار: 1401/7/15