دوره 13، شماره 5 - ( زمستان 1384 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 59-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokerzadeh M, Vahedi H, Shabankhani B. Investigation and Measurement of Pesticidal Residues Benomil and Mancazeb in Cucumber Produced in Mazandaran.. JSSU. 2006; 13 (5) :59-64
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-565-fa.html
شکرزاده لموکی محمد، واحدی حبیب، شعبانخانی بیژن. بررسی و اندازه گیری باقیمانده سموم بنومیل و مانکوزب در خیار تولیدی استان مازندران سال 1382. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1384; 13 (5) :59-64

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-565-fa.html


چکیده:   (12575 مشاهده)
مقدمه: کشاورزان چه با یا بدون آگاهی بر علیه آفات بوته و میوه خیار خصوصاً سفیدک قارچی داخلی (‍Pseudoperonospora cubensis) و سطحی (Sphaerotheca fuliginea‌) و همچنین لکه زرد باکتریایی خاک از مانکوزب و بر علیه قارچ بوتومیری از سم بنومیل استفاده می نمایند که مصرف بی رویه و عدم رعایت دوره کارنس ، این سموم از طریق میوه به انسان رسیده و در درازمدت عوارض مزمن را ایجاد می نمایند.لذا نظر به اهمیت غذا در حیات انسانها و ارزش غذایی میوه ها در رژیم روزانه، که نقش عمده ای در سلامت افراد جامعه به همراه دارند و به جهت اهمیت تحقیقات باقیمانده سموم در مواد غذایی و میوه ها و تعیین میزان باقیمانده آنها که توسط FAO,WHO مکرراً پیشنهاد می گردند این تحقیق را انجام داده ایم . روش بررسی: در این بررسی پس از تهیه میوه خیار (بوته ای و درختی) از مزارع تولیدی مناطق مورد بررسی به تعداد 76 نمونه، آنها را خوب شسته و سپس خرد کرده و آنها را با n بوتیل استخراج نمودیم و سپس حلال را پرانده و حاصل استخراج را به دستگاه گازکروماتوگرافی (GC) ‌با دتکتور ECD تزریق و مورد سنجش قرار دادیم. نتایج: نتایج به دست آمده در مناطق مختلف را با روش آنالیزواریانس دوطرفه (ANOVA) مورد بررسی آماری قرار دادیم ، که نشان داد بین مناطق مورد بررسی و میزان سم اثر متقابل وجود دارد (P > 0.05) و همچنین با محاسبه میانگین مقادیر مشخص شده که اکثر مناطق مقادیر بالاتر از میزان استاندارد پیشنهادی این دو سم (PPM‍‍0.01) را دارند. نتیجه گیری: علت عمده بالا بودن مقادیر سم می تواند مربوط به عدم آگاهی کشاورزان از سم پاشی به موقع مزارع، استفاده از مقادیر با روی سم عدم شناسایی آفات گیاهی و ... را قید کرد که نیاز به آموزش کشاورزان شدیداً احساس می شود.
متن کامل [PDF 124 kb]   (3067 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1384/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb