دوره 30، شماره 8 - ( آبان 1401 )                   جلد 30 شماره 8 صفحات 5140-5131 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.CTB.REC.1400.003)

Salar S, Keshtmand Z. Effect of a Mixture of Native Iranian Probiotics on Biochemical Factors and Kidney Tissue of Male Rats Exposed to Cadmium Chloride. JSSU 2022; 30 (8) :5131-5140
سالار شکیبا، کشتمند زهرا. تاثیر مخلوط پروبیوتیک های بومی ایرانی بر فاکتورهای بیوشیمیایی و بافت کلیه موش‌های صحرایی نر در معرض آلاینده کلرید کادمیوم. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1401; 30 (8) :5131-5140

مقدمه: کادمیوم (Cd) یک آلاینده محیطی و عامل شیمیایی است که سبب تخریب ساختار سلولی در بافت­های مختلف می‌شود. پروبیوتیک­ها باکتری­های فلور نرمال هستند که در صورت مصرف کافی علاوه بر فواید تغذیه­ای، دارای فواید بهداشتی نیز خواهند­بود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مخلوط پروبیوتیک­های بومی ایرانی بر فاکتورهای بیوشیمیایی و بافت کلیه موش­های صحرایی نر در معرض آلاینده کلرید کادمیوم می­باشد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی 21 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 3 گروه 7 تایی کنترل، دریافت­کننده کلرید­کادمیوم (3 میلی­گرم بر کیلوگرم) و دریافت­کننده کلریدکادمیوم (3 میلی­گرم برکیلوگرم)+ مخلوط پروبیوتیک­‌ها ( CFU/mL109) تقسیم شدند. کلریدکادمیوم تک دوز با تزریق درون صفاقی و پروبیوتیک­‌ها با روش گاواژ به مدت 30 روز به موش­ها داده شد. در پایان آزمایش نمونه­‌های خون به­‌طور مستقیم از قلب جهت بررسی غلظت سرمی کراتینین و اوره با روش اتوآنالایزر تهیه و بافت کلیه جهت مطالعات میکروسکوپی رنگ­آمیزیE&H  استفاده شد. داده­های حاصل بااستفاده از نرم­‌افزارversion 16  SPSS و آزمون آماری واریانس یک طرفه و تست توکی ارزیابی شد.
نتایج: نتایج کلریدکادمیوم باعث افزایش غلظت سرمی کراتینین و اوره نسبت به گروه کنترل به صورت معنادار شد (0/05P<) در حالی‌که در گروه دریافت کننده مخلوط پروبیوتیک در مقایسه با گروه کلریدکادمیوم کاهش معنادار نشان داده شد. هم‌چنین آسیب در بافت کلیه نسبت به گروه کنترل نشان داده شد. از سویی ساختار بافت کلیه در گروه تیمار با مخلوط پروبیوتیکها در مقایسه با گروه کلریدکادمیوم بهبودی را نشان داد.
نتیجه‌گیری: احتمالاً بتوان به عنوان یک کاندیدا از مخلوط پروبیوتیکهای بومی ایرانی (لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس هلوتیکوس) علیه آسیبهای ایجاد شده کلریدکادمیوم در بافت کلیه موشهای صحرایی نر استفاده کرد.

متن کامل [PDF 796 kb]   (265 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (90 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1400/9/4 | پذیرش: 1400/11/3 | انتشار: 1401/8/15