دوره 13، شماره 5 - ( زمستان 1384 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 18-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pishva N, Karimi M. A pilot study on the rate of hemoglobinopathies in hyperbilirubinemic term neonates at Nemazee Hospital Shiraz, Iran. JSSU 2006; 13 (5) :15-18
پیشوا نرجس، کریمی مهران. بررسی پیلوت میزان اختلالات هموگلوبین در نوزادان سررس (ترم) مبتلا به زردی در بیمارستان نمازی شیراز. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1384; 13 (5) :15-18

مقدمه: نوزادان به دلایل مختلف به هیپربیلی روبینمی غیر مستقیم دچار می شوند. تاکنون در مورد ارتباط زردی نوزادان با اختلالات سرشتی هموگلوبین بررسی انجام نشده است. روش بررسی: طی یک بررسی آینده نگر ارتباط بین زردی نوزادی و اختلالات هموگلوبین را بررسی نمودیم. جهت انجام این تحقیق تعداد 100 نوزاد سر رس (ترم) که بیلی روبین تام بیشتر از mg/dl 15 و بیلی روبین مستقیم کمتر از mg/dl 15 داشتند و علل شناخته شده زردی مرضی (پاتولوژیک) مثل ناسازگاری خونی، کمبود آنزیمی، سپتی سمی و بیماریهای متابولیک شایع در آنها رد شده بود انتخاب کردیم. سپس برای آنها الکتروفورز هموگلوبین به روش کروماتوگرافی ستونی انجام دادیم. نتایج: در این مطالعه از کل بیماران 2 نوزاد (2%) دارای هموگلوبین D غیر طبیعی بودند. نتیجه گیری : هموگلوبینوپاتی (اختلال هموگلوبین) را بایستی به عنوان یکی از دلایل زردی پاتولوژیک در نظر گرفت و مطالعات همزمان در مقیاس وسیع تر در مراکز گوناگون نوزادان کشورمان پیشنهاد می شود.
متن کامل [PDF 108 kb]   (2059 دریافت)
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1384/10/25