دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1387 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 168-168 | برگشت به فهرست نسخه ها

Halvani A, Karimi M, Noorani F. Tracheobronchopathia Osteochondroplastica. JSSU 2008; 16 (1) :168-168
حلوانی ابوالحسن، کریمی مهدی، نورانی فروغ السادات. تراکئوبرونکوپاتیکا استئوکندروپلاستیکا. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1387; 16 (1) :168-168

تراکئوبرونکوپاتیکا استئوکندروپلاستیکا بیماری بسیار نادر مجاری هوایی بزرگ با علت ناشناخته است. در این بیماری ندولهای کلسیفیه و غضروفی در زیر مخاط تراشه و برونش های اصلی ایجاد شده که باعث تنگی راه های هوایی می شود. این بیماری عموماً خوش خیم و اغلب بیماران بدون علامت بوده اما ممکن است مبتلایان سرفه، تنگی نفس کوششی و خس خس سینه داشته که ممکن است به علت تشابه با سایر بیماری های انسدادی مزمن ریوی تا مدت ها تشخیص داده نشود. تشخیص بر اساس مشاهدات برونکوسکوپی بوده که با بررسی نمونه بافتی تأیید می شود. در این مقاله ما دو بیمار مبتلا به تراکئوبرونکوپاتیکا استئوکندروپلاستیکا با یافته های مشخص برونکوسکوپیک و بافتی این اختلال را شرح می دهیم. موارد فوق سال ها با تشخیص بیماری انسدادی مزمن ریه و آسم درمان می شدند. بیمار اول خانم 60 ساله ای است که با خشونت صدا و تنگی نفس کوششی از 3 سال پیش مراجعه نمود و بیمار دوم موردی 40 ساله که دارای سابقه با تنگی نفس کوششی و ویزینگ از 10 سال پیش بوده است.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/1/27