دوره 29، شماره 12 - ( اسفند 1400 )                   جلد 29 شماره 12 صفحات 4343-4332 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirbagheri Firoozabad M S, Sadeghiyan Esfahani K. Investigation of Coronaviruses (COVID 19) in Water and Wastewater. JSSU 2022; 29 (12) :4332-4343
میرباقری فیروزآباد مریم السادات، صادقیان اصفهانی کیارش. مروری بر بررسی حضور کرونا ویروس(کووید 19) در آب و فاضلاب. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1400; 29 (12) :4332-4343

مقدمه: آب میتواند محیط ناقل برای عوامل بیماری‌زا باشد یا شرایط را برای شیوع یک بیماری یا موارد مختلف عفونی فراهم کند. اپیدمی ویروس SARS-CoV-2 در 12 مارس 2020 توسط سازمان جهانی بهداشت اعلام شد. راه‌های اصلی انتقال این ویروس انتقال از طریق دراپلت‌ها و فرد به فرد است، اگرچه تحقیقات اخیر حضور RNA ویروسی در فاضلاب را تایید می‌کند و در نتیجه به مطالعات بیشتری بر روی فاضلاب، به عنوان منبع احتمالی انتقال ویروس، برای شناخت اپیدمیولوژی این ویروس و روش‌هایی برای تشخیص و کمیت‌سنجی آن نیاز است. حضور ویروس فاضلاب می‌تواند به عنوان هشدار اولیه ظهور دوباره کووید ۱۹ در شهر‌ها باشد. ایزولاسیون چاه‌های فاضلاب و به‌طورکلی مراقبت از ورود آب‌های حاوی ویروس به منابع آب در کنترل ویروس سهم بسزایی خواهند داشت. در این مقاله مروری به بررسی مقالات اخیر درباره امکان حضور و انتقال انواع ویروس‌ها به ویژه کرونا ویروس‌ها (SARS-CoV-2)، از طریق فاضلاب و هم‌چنین انواع روش‌های موجود برای استخراج RNA ویروسی و شناسایی آن در نمونه‌های گرفته شده از فاضلاب پرداخته شده است. انواع روش‌ها برای تغلیظ نمونه‌های ویروسی برای یافتن بهترین روش استفاده شده برای تغلیظ کووید 19نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
نتیجه گیری: شناسایی ویروس در فاضلاب حتی اگر شیوع کووید ۱۹ کم باشد، نشان می‌دهد که نظارت بر فاضلاب می‌تواند راهی برای نظارت بر گردش ویروس در جامعه باشد.
واژه‌های کلیدی: آب، فاضلاب، تشخیص، کرونا ویروس، کووید 19
متن کامل [PDF 796 kb]   (575 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2287 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1399/11/18 | پذیرش: 1400/3/18 | انتشار: 1400/12/15