دوره 28، شماره 3 - ( خرداد 1399 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 2430-2425 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akhondi Meybodi M. Introducing a Case of Pyoderma Gangrenosum in the Breast. JSSU 2020; 28 (3) :2425-2430
آخوندی میبدی محسن. معرفی یک مورد پیودرما گانگرنوزوم در پستان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (3) :2425-2430

مقدمه: پیودرما گانگرنوزوم یک بیماری نادر پوستی است که باعث ایجاد زخم‌های دردناک پوستی می‌شود. بیماری در هر رده سنی 20 تا 50 سال در زن و مرد ایجاد می‌شود .در بالغین بازخم درناک در ساق پا تظاهر می‌کند و در بچه‌ها باعث درگیری ساق پا، ران، سر و گردن می‌شود. پیودرما گانگرنوزوم با یک پاپول، ندول و یا پوسجول مشخص می‌شود که به طرف یک ضایعه زخمی با حدود نامشخص پیشرفت می‌کند. در این مقاله یک مورد پیودرما گانگروزنوم بعد از عمل جراحی پستان معرفی می‌شود.
بیمار یک خانم 38 ساله که به‌علت یک زخم 3 سانتی‌متر در ناحیه پستان راست که به‌تدریج رشد کرده و در معاینه حاوی ترشحات اگزوداتیو خونی از 2 هفته قبل مراجعه کرده است. در سابقه، دو هفته بعد از عمل جراحی پستان یک زخم پیشرونده سه سانتی‌متری در سطح پستان ایجاد شده که به تدریج این زخم بزرگتر می‌شود. در طی درمان، آنتی‌بیوتیک‌های متعدد خوراکی، تزریقی تجویز می‌شود که تاثیری در بهبودی زخم نداشتند. نتیجه بیوپسی، زخم غیر‌اختصاصی پوستی به‌همراه هیپرپلازی بدون شواهدی ازبدخیمی گزارش ‌شد. بیمار هیچگونه علائم گوارشی نداشت. برای بیمار داروی Infliximab  شروع شده و ادامه یافت.
نتیجه‌گیری: در تشخیص افتراقی زخم‌های پوستی مقاوم به درمان‌های معمول, خصوصاً در ناحیه در پستان همیشه باید تشخیص پیودرماگانگرنوزوم را مد‌نظر داشت.

متن کامل [PDF 489 kb]   (617 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2400 مشاهده)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: بیماری های داخلی
دریافت: 1399/2/17 | پذیرش: 1399/4/23 | انتشار: 1399/4/23