دوره 28، شماره 11 - ( بهمن 1399 )                   جلد 28 شماره 11 صفحات 3245-3237 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sattai Mokhtari S, Hakimizadeh E, Haj Mohammadi M, Kaeidi A, Fatemi I, Hassanipour M, et al . Effect of Ischemic Conditioning on Some Motor and Cognitive Factors in the Ovariectomy-Induced Aged Rats. JSSU 2021; 28 (11) :3237-3245
ستائی مختاری سجاد، حکیمی‌زاده الهام، حاج محمدی مژده، کائیدی آیت، فاطمی ایمان، حسنی‌پور مهسا، و همکاران.. اثر شرطی‌سازی با ایسکمی بر برخی فاکتور‌های حرکتی و شناختی در موش صحرایی پیر شده با اواریکتومی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (11) :3237-3245

مقدمه: در طی‌ یائسگی که جزئی از فرآیند پیری در زنان است سطح هورمون‌های جنسی کاهش می‌یابد که باعث بروز مشکلاتی نظیراختلال در حافظه و عملکرد‌های شناختی می‌شود. یکی از راهکارهای جهت درمان این اختلالات، هورمون درمانی بوده که خود دارای عوارض متعددی می‌باشد. مطالعه حاضر اثر تکنیک شرطی‌سازی با ایسکمی از راه دور را بر بهبود حافظه، قدرت عضلانی، عملکرد حرکتی و تعادلی در موش‌های اواریکتومی شده مورد بررسی قرار می‌دهد.
روش بررسی: در مطالعه تجربی حاضر 24 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار با وزن تقریبی 220-170 گرم به سه گروه (8=n) شامل 1: گروه کنترل، 2: گروه اواریکتومی و 3: گروه اواریکتومی+درمان تقسیم شدند. درابتدا حیوانات گروه دوم و سوم اواریکتومی شدند. سپس به مدت دو ماه موش‌های گروه درمان تحت تکنیک شرطی‌سازی قرار گرفتند. بعد از آن حافظه، قدرت عضلانی و عملکرد حرکتی و تعادلی در تمام گروه ها مورد سنجش قرار گرفت. آنالیز آماری توسط نرم‌افزارSPSS version 16  وآزمون واریانس یک‌ طرفه انجام شد.
نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد شرطی‌سازی با ایسکمی از راه دور باعث بهبود معنادار حافظه در گروه اوریکتومی+درمان نسبت به گروه اوریکتومی شده است (0/04>P). نتایج به‌دست آمده از آزمون شنای اجباری نشانگر افزایش معنادار قدرت عضلانی در گروهاوریکتومی+درمان نسبت به گروه اوریکتومیبود(0/0281>P). نتیجه عملکرد حرکتی و تعادلی بهبود معنادار را بروز نداد.
نتیجه‌گیری: شرطی‌سازی با ایسکمی از راه دور می‌تواند اثرات مفیدی براختلالات ناشی از یائسگی و اواریکتومی داشته باشد.
متن کامل [PDF 948 kb]   (556 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (500 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1398/12/4 | پذیرش: 1399/11/10 | انتشار: 1399/11/10