دوره 27، شماره 12 - ( اسفند 1398 )                   جلد 27 شماره 12 صفحات 2132-2148 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimipour G H, Ghorban Movahed M. An Overview of Asparaginase Enzyme Features: An Anticancer Enzyme with High Potency. JSSU. 2019; 27 (12) :2132-2148
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-5008-fa.html
ابراهیمی پور غلامحسین، قربان موحد مهتاب. مروری بر ویژگی‌های آنزیم آسپاراژیناز: یک آنزیم ضد سرطانی با پتانسیل بالا. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (12) :2132-2148

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-5008-fa.html


چکیده:   (82 مشاهده)

مقدمه: یکی از یافته‌های مهم در صنعت داروسازی و پزشکی، استفاده از آنزیم آسپاراژیناز به‌عنوان یک داروی ضد سرطان می‌باشد. آنزیم آسپاراژیناز، با هیدرولیز کردن اسید آمینه آسپاراژین، باعث کاهش این اسید آمینه در خون شده و مرگ سلول‌های سرطانی را سبب می‌شود. امروزه از این آنزیم در درمان انواع مختلفی از لوسمی‌ها مخصوصاً لوسمی لنفوبلاستی حاد، لنفوسارکوما و لنفومای غیر هوچکینی استفاده می‌شود. با وجود کاربردهای گسترده آسپاراژیناز در صنعت داروسازی و پزشکی، مشکلات عمده‌ای در استفاده از این آنزیم وجود دارد که از آن جمله می‌توان به تحریک سیستم ایمنی، ایجاد پاسخ بر علیه آنزیم و فعالیت گلوتامینازی آنزیم اشاره کرد. مشخص شده که بخشی از عوارض جانبی به‌دلیل خاصیت گلوتامینازی موجود در آسپاراژیناز می‌باشد.
تحقیقات وسیعی برای یافتن منابع جدید تولید کننده آنزیم با خواص ایمنولوژیکی و اثرات جانبی کمتر در حال انجام می‌باشد و امیدواری‌هایی را در این مسیر به همراه داشته است. در ایران نیز پژوهش‌هایی در جهت یافتن منابع جدید تولید کننده آنزیم با ویژگی‌های جدید و اثرات جانبی کمتر، از سال‌ها پیش صورت گرفته و امید است که این تحقیقات به مرحله بالینی و صنعتی برسد. این مقاله، مروری برمکانیسم عمل آنزیم، کاربردهای آنزیم در صنایع مختلف، منابع تولید کننده آسپاراژیناز و نحوه تولید و خالص‌سازی آن می‌باشد.
نتیجه گیری: مطالعات آینده می تواند آسپاراژینازهای جدید با مزایای بالقوه را معرفی کند، با این وجود جستجو برای یافتن میکروارگانیسم های جدید تولید کننده آنزیم در سراسر دنیا همچنان ادامه دارد.
.

متن کامل [PDF 904 kb]   (45 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۸/۸/۸ | پذیرش: ۱۳۹۹/۲/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۹/۲/۲۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb