دوره 28، شماره 4 - ( تیر 1399 )                   جلد 28 شماره 4 صفحات 2563-2547 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mashroteh H, Khajeh Mehrizi M, Nabizadeh N, Tehrani Dehkordi N. Optimizing of Nonwoven Fabric Properties Using Nano-bio Materials for the Wound Dressing Application. JSSU 2020; 28 (4) :2547-2563
مشروطه حسن، خواجه مهریزی محمد، نبی‌زاده نرگس، طهرانی دهکردی نادیا. بهینه‌سازی خواص پارچه بی بافت با استفاده از نانو بیو مواد به منظور کاربرد در پانسمان زخم. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (4) :2547-2563

مقدمه: پانسمان‌ها علاوه بر نقش محافظتی، موجب پیشگیری از عفونت و کمک به فرآیند التیام زخم می­ شوند. در این تحقیق، تاثیر بهینه ­سازی خواص پارچه بی ­بافت سوزن­ زنی کالندر شده به‌کمک مواد تکمیلی همچون عسل، آلوئه­ ورا، کیتوسان و نانو نیترات نقره، جهت استفاده در پانسمان زخم بررسی شده است.
روش بررسی: ابتدا نمونه پارچه ­های پلی­ استر بی­ بافت سوزن ­زنی، کالندر گردید و با توجه به‌ویژگی­ های فیزیکی مورد انتظار برای مصرف پانسمان، از جمله میزان چروک پذیری، نفوذپذیری هوا و...، نمونه بهینه اولیه از پارچه­های بی‌بافت انتخاب گردید. سپس با بهره‌گیری از مواد مورد اشاره، عملیات تکمیل ضدباکتری بر روی پارچه­ بهینه اولیه صورت گرفت. در ادامه، علاوه بر انجام تست سمیت سلولی و ضدباکتری با استفاده از باکتری­های استافیلوکوکوس­اورئوس و اشریشیاکولی، مجدداً آزمون­های فیزیکی قبلی بر روی نمونه‌های تکمیل شده انجام و نهایتاً نمونه بهینه پیشنهادی انتخاب گردید.
نتایج: نتایج نشان داد که نمونه پارچه بی­ بافت بهینه شده با ترکیبی از چهار محلول نانو نیترات نقره 1%، آلوئه ورا 20%، عسل7% و کیتوسان1%، در مقایسه با سایر نمونه ­های مورد بررسی، خواص مناسب­ تری را از خود نشان می­ دهد. ضمناً آزمایشات مرتبط، هیچ‌گونه سمیت و حساسیت سلولی را برای محلول­ ها و نمونه ­های بهینه شده نشان نداد. هم چنین، نتایج حاصل از انجام آزمایش طیف سنج مادون قرمز نیز نشان دهنده ایجاد ارتعاشات کششی هیدروکسیل در عدد موجی 3200-3400 می­ باشد.
نتیجه‌گیری: نمونه پارچه بی­ بافت سوزن­ زنی کالندر شده که به‌کمک ترکیب چهار محلول پیشنهادی، از حیث سمیت سلولی و ضدباکتری بهینه‌سازی شده است، خواص مورد نظر پانسمان زخم را دارا می ­باشد.
متن کامل [PDF 1195 kb]   (887 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2696 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1398/5/5 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار: 1399/4/10