دوره 28، شماره 1 - ( فروردین 1399 )                   جلد 28 شماره 1 صفحات 2314-2302 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amadian F, Haghayegh S A. Relationship Model between Sexual Dissatisfaction and Quality of Life in Married Obese Patients with Mediating Role of Marital Intimacy. JSSU 2020; 28 (1) :2302-2314
احمدیان فاطمه، حقایق سید عباس. مدل رابطه‌ای نارضایتی جنسی و کیفیت زندگی در افراد مبتلا به چاقی با توجه به نقش واسطه‌ای صمیمیت زناشویی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (1) :2302-2314

مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی مدل رابطه نارضایتی جنسی با کیفیت زندگی افراد متاهل مبتلا به چاقی با توجه به نقش واسطه‌ای صمیمیت زناشویی بوده است.
روش بررسی: جامعه آماری این پژوهش را کلیه بیماران چاق (دچار توده بدنی اضافی) مراجعه کننده به مراکز درمانی استان اصفهان در سال 1397 تشکیل می­‌دادند. به شیوه نمونه گیری هدفمند، 150 نفر بیمار مبتلا به چاقی در یک بازه زمانی سه ماه انتخاب شدند و از آن‌ها خواسته شد به پرسش‌نامه‌های رضایت جنسی لارسون (1988)، کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی(1996) و صمیمیت زناشویی واکر و تامپسون (1983) پاسخ دهند. به‌منظور تجزیه و تحلیل داده­‌های پژوهش، از نرم افزار AMOS و مدل سازی به شیوه معادلات ساختاری استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که بین نارضایتی جنسی با کیفیت زندگی در افراد چاق متاهل با توجه به نقش واسطه‌ای صمیمیت زناشویی رابطه معناداری وجود دارد و این مدل در دو مولفه روابط اجتماعی و محیطی کیفیت تایید شد ( 0/05> p). در در بررسی این مدل در دو مولفه سلامت جسمی و روانی کیفیت زندگی روابط معناداری به‌دست نیامد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، می­توان نتیجه گرفت که صمیمیت زناشویی می­‌تواند نقش مهمی در تعدیل افت کیفیت زندگی ناشی از نارضایتی جنسی در این افراد داشته باشد.
متن کامل [PDF 573 kb]   (1113 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (5935 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1398/2/22 | پذیرش: 1399/3/24 | انتشار: 1399/3/24