دوره 27، شماره 5 - ( مرداد 1398 )                   جلد 27 شماره 5 صفحات 1601-1591 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bastani F, Etesampour A, Mirdamadi A, Mohamadkhani A, Almasi N, Fazilati M. study of platelet parameters in the patients with acute myocardial infarction referred to Ali Shariati Hospital in 2018. JSSU 2019; 27 (5) :1591-1601
باستانی فائق، اعتصام پور علی، میردامادی احمد، محمد خانی اشرف، الماسی ناصر، فضیلتی محمد. بررسی پارامتر های پلاکتی در بیماران مبتلا به سکته قلبی حاد مراجعه‌کننده به بیمارستان دکتر علی‌شریعتی در سال 1397. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (5) :1591-1601

مقدمه: تشخیص سریع و دقیق سکته ‌قلبی حاد جهت درمان موثراولیه، ضروری است. اخیراً آزمایش تروپونین به‌عنوان یک مارکربیوشیمیایی برای تشخیص اولیه سکته ‌قلبی حاد معرفی شده است.پارامترهای پلاکتی,P-LCR ،MPV،  PDWنیز نقش کلیدی در پاتوفیزیولوژی سندرم حاد کرونر بازی می‌کنند. هدف از این مطالعه بررسی ایندکس‌های پلاکتی، در بیماران مبتلابه سکته قلبی حاد بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی345 بیمار مبتلا به سکته قلبی حاد که با درد قفسه صدری در سال 1397 به بیمارستان شریعتی مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. تروپونین با روش فلورسانس ایمنواسی اندازه‌گیری شد. ایندکس‌های پلاکتی بیماران، با روش هیدرودینامیک فوکوسینگ تعیین گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS Inc., Chicago, IL; Version 16 و آزمون‌های آماری همبستگی پیرسون و اسپیرمن تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج: نتایج حاصل از آزمون همبستگی اسپیرمن بین سه متغیرMPV، P-LCR وpdw نشان داد که ارتباط معنی‌داری بین پارامترهای پلاکتی وجود داشت. هم‌چنین ضریب آزمون همبستگی اسپیرمن بین دو متغیرP-LCR و تروپونین، ارتباط معنی‌دار مثبتی را مشخص نمود.به دنبال افزایش نسبت پلاکت ‌های بزرگ، سطح سرمی تروپونین خون بیماران مبتلا افزایش یافت (043/0(p=. میانگین MPV، P-LCR و PDWبه‌ترتیب (37/10، 74/27، 15/12) به‌دست آمد.
نتیجه‌گیری: ایندکس‌های پلاکتی MPV، P-LCR وPDW می‌توانند به‌عنوان فاکتور‌های پیش‌آگهی قوی و غیر‌ وابسته در بیماران مبتلا به سکته قلبی حاد در‌نظر گرفته شوند. در این مطالعهP-LCR شاخص‌تر از سایر ایندکس‌های پلاکتی مشاهده گردید.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب
دریافت: 1398/2/9 | پذیرش: 1398/5/1 | انتشار: 1398/7/17