دوره 28، شماره 2 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 2399-2410 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghizadeh S, Abbasalizad Farhangi M, Poorali F. Correlation between Blood Pressure, Body Mass Index, Life Style and Dietary Habits in Children and Adolescents Aged 6 to 18 Years in Tabriz, Iran. JSSU. 2020; 28 (2) :2399-2410
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4873-fa.html
تقی‌زاده شهناز، عباسعلی زاد فرهنگی مهدیه، پورعلی فتح الله. بررسی همبستگی بین فشارخون با شاخص توده بدنی‌، سبک زندگی و عادات غذایی در کودکان و نوجوانان اضافه وزن و چاق 6-18 ساله در شهر تبریز. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (2) :2399-2410

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4873-fa.html


چکیده:   (54 مشاهده)
مقدمه: شیوع فشار‌خون بالا در کودکان و نوجوانان روز به روز افزایش یافته است. احتمال بروز فشارخون بالا با افزایش شاخص توده بدنی (BMI)، دریافت‌های نامناسب غذایی و مشکلات سبک زندگی، افزایش می‌یابد. این مطالعه با هدف بررسی همبستگی بین فشارخون با شاخص توده بدنی‌، سبک زندگی و دریافت‌های غذایی در کودکان و نوجوانان اضافه وزن و چاق 6-18 ساله انجام گردید.
روش بررسی: پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی مقطعی می‌باشد که با استفاده از داده‌های وارد شده به سامانه سیب ( نرم‌افزار مورد استفاده در سیستم تحول نظام سلامت) به‌دست آمد. این اطلاعات شامل داده‌های آنتروپومتری، برخی از فاکتورهای دموگرافیک، دریافت‌های غذایی و سبک زندگی 425 کودک و نوجوان مبتلا به اضافه وزن و چاقی بودند. اطلاعات به‌دست آمده توسّط نرم‌افزار STATA (MP 4.2 potable 2017) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: ارتباط بین فشار‌خون سیستولیک با محصولات لبنی (‌0/020=P) ، تماشای تلویزیون/ کامپیوتر (0/041=P )، چارک BMI (0/001> PBMI  (0/001>P ) و سن (0/001>P) و ارتباط بین فشار‌خون دیاستولیک با چارک BMI (0/001>PBMI  (0/001>P) و سن (0/001>P) از لحاظ آماری معنی دار نشان داده شد و بقیه متغیرها ارتباط آماری معنی‌داری را نشان ندادند.
نتیجه‌گیری: سن، BMI‌، مصرف کمتر لبنیات و تماشای تلویزیون/ کامپیوتر با فشار‌خون بالا ارتباط داشتند‌. لذا متخصصان تغذیه و کارکنان بهداشتی باید در هنگام ارائه توصیه‌هایی در کودکان و نوجوانان مبتلا به اضافه وزن و چاقی موارد فوق را بیشتر مد‌نظر قرار دهند.
متن کامل [PDF 848 kb]   (59 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (5 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۸/۲/۱ | پذیرش: ۱۳۹۸/۵/۱ | انتشار: ۱۳۹۹/۴/۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb