دوره 28، شماره 10 - ( دی 1399 )                   جلد 28 شماره 10 صفحات 3153-3163 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Modarres Mosadegh M, Modarresi M, Nemayandeh S M, Mirzaei M, Jabinzadeh M, Shahedipour S, et al . Comparison of The Effect of Breads Containing Milled Sesame or Flaxseed on Blood Pressure of Patient in Stage I Hypertension. JSSU. 2020; 28 (10) :3153-3163
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4834-fa.html
مدرس مصدق منیره، مدرسی مژگان، نماینده سیده مهدیه، میرزایی مسعود، جبین زاده مهدیه، شاهدی پور شیدا، و همکاران.. مقایسه تاثیر نان‌های حاوی پودر کنجد و بذر کتان روی فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون مرحله 1. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (10) :3153-3163

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4834-fa.html


چکیده:   (136 مشاهده)
مقدمه: فلکسید و کنجد هر دو در کاهش فشار خون نقش دارند ولی تاکنون مطالعه‌­ای در جهت مقایسه این دو انجام نشده است. هدف از این مطالعه، مقایسه تاثیر نان‌های حاوی پودر کنجد و بذرکتان روی فشارخون در بیماران مبتلا به هیپرتانسیون مرحله I بود.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی، تصادفی و یک سو کور بود. اطلاعات دموگرافیک 100 نفر از افراد با فشار خون مرحله I به‌دست آمد که به‌صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده بذرکتان (فلکسید) و کنجد تقسیم شدند و روزانه نان‌های حاوی 30 گرم کنجد و یا 30 گرم بذر کتان به مدت چهارده هفته دریافت نمودند. فشارخون، دور شکم و BMI (شاخص توده بدنی) در ابتدا، هفته هفتم و در انتها اندازه‌گیری شد. اطلاعات تغذیه­ای و فعالیت بدنی نیز در این مواقع جمع‌آوری گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS version 16 و آزمون‌های آماری  independent sample t test و repeated measurement test آنالیز شد.
نتایج: کنجد و بذرکتان به‌صورت معنی‌داری فشارخون سیستولی و دیاستولی را کاهش دادند (0/001(p= و تفاوت معنی‌داری با هم نداشتند. به‌طور میانگین فشارخون سیستولی با کنجد mmHg 9/5 و با بذرکتان mmHg 10 کاهش یافت و فشارخون دیاستولی را به‌ترتیبmmHg  5/05 و mmHg 5/8 کاهش دادند. BMI  و دور شکم در هر دو گروه فلکسید (به ‌ترتیب 0/001 و 0/001(P=  و کنجد (بهترتیب0/02 و 0/01(p=  کاهش یافت و دو گروه از این لحاظ نیز تفاوت معنی‌داری با هم نداشتند.
نتیجه‌گیری: کنجد و بذرکتان توانایی مشابهی در کاهش فشارخون سیستولی و دیاستولی دور کمر و BMI داشتند. بنابراین هر دو می‌توانند به‌عنوان مکمل در کاهش فشار خون بالا به‌کار روند.
متن کامل [PDF 749 kb]   (97 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (31 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1397/12/6 | پذیرش: 1398/2/14 | انتشار: 1399/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb