دوره 26، شماره 8 - ( آبان 1397 )                   جلد 26 شماره 8 صفحات 693-685 | برگشت به فهرست نسخه ها

shahriary-kalantary M, Jarahzadeh M. Effect of aminophylline on renal function of brain injury patients with acute renal failure admitted to the intensive care unit. JSSU 2019; 26 (8) :685-693
شهریاری کلانتری منیژه، جراح زاده محمد حسین. تاثیر آمینوفیلین وریدی بر عملکرد کلیوی بیماران ضربه مغزی با نارسایی حاد کلیه بستری در بخش مراقبت های ویژه. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1397; 26 (8) :685-693

مقدمه: نارسایی حاد کلیه عارضه‌ای شایع در بیماران ضربه مغزی می باشد. آدنوزین آزاد شده در آسیب، موجب کاهش فیلتراسیون گلومرولی کلیه می شود. آمینوفیلین مهارکننده آزادسازی آدنوزین می باشد. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آمینوفیلین وریدی بر عملکرد کلیوی بیماران ضربه مغزی با نارسایی حاد کلیه بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور، 50 بیمار ضربه مغزی با نارسایی حاد کلیه به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. بیماران به طور تصادفی آمینوفیلین و یا پلاسبو (نرمال‌سالین) با دوز mg/kg/h 2/0 را دریافت نمودند. میانگین BUN و Cr و برون ده ادراری آن ها، 24 ساعت قبل و بعد از مداخله ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون‌های آماری کای‌اسکوئر و T مستقل و من‌ویتنی و ویلکاکسون در نرم‌افزار Spss version16 انجام شد.
نتایج: مقایسه میانگین برون ده ادراری و BUN و Cr سرم بیماران، 24 ساعت بعد از شروع مطالعه بین دو گروه، اختلاف آماری معنی‌داری را نشان داد (001/0p<). در گروه مداخله، بین میانگین برون‌ده ادراری، BUN و Cr سرم بیماران، قبل و بعد از مداخله، اختلاف آماری معنی‌داری دیده شد (001/0p<). در گروه کنترل، بین میانگین برون‌ده ادراری و Cr سرم (06/0p=) و BUN بیماران(08/0p=)، قبل و بعد از مطالعه اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: آمینوفیلین می‌تواند موجب افزایش برون‌ده ادراری و کاهش BUN و Cr سرم و بهبود عملکرد کلیه بیماران ضربه مغزی با نارسایی حاد کلیه شود.
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1397/4/15 | پذیرش: 1397/4/23 | انتشار: 1397/10/25