دوره 25، شماره 11 - ( بهمن 1396 )                   جلد 25 شماره 11 صفحات 864-853 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Majdizadeh M, Rezaei Zarchi S, Movahedpour A A, Shahi Malmir H, Sasani E, Haghiralsadat B F. A new strategy in improving therapeutic indexes of medicinal herbs: preparation and characterization of nano-liposomes containing Mentha piperita essential oil . JSSU 2018; 25 (11) :853-864
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4312-fa.html
مجدی زاده محمد، رضایی زارچی سعید، موحدپور افسانه السادات، شاهی مالمیر هاشم، ساسانی الهام، حقیر السادات بی بی فاطمه. استراتژی نوین در بهبود شاخصه‌های درمانی داروهای گیاهی: ساخت و مشخصه یابی نانو لیپوزومهای حاوی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita). مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (11) :853-864

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4312-fa.html


چکیده:   (6998 مشاهده)
مقدمه: اسانس و ترکیبات گیاهی از خواص ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی و ضدتوموری بالایی برخوردار هستند، اما استفاده از آنها به صورت سنتی با چالش­های جدی روبرو است. یکی از استراتژی­های دارویی مطرح برای غلبه بر این مشکلات، نانوحامل‌های لیپوزومی است. در این مطالعه سامانه لیپوزومی آهسته رهش حاوی اسانس نعناع فلفلی به منظور بهبود شاخصه­های ضدمیکروبی، آنتی اکسیدانی و ضد توموری اسانس تهیه شده ­است.
روش بررسی: وزیکول­های لیپوزومی با استفاده از فسفاتیدیل کولین (80%) و کلسترول (20%) و با روش فیلم نازک تهیه شدند. اسانس نعناع فلفلی به روش غیرفعال درون لیپوزوم­ها بارگذاری شد. بررسی شاخصه­های فیزیکوشیمیایی آن‌ها با استفاده از دستگاه‌های زتا سایزر، FTIR، SEM انجام شد و در پایان میزان رهایش اسانس در دمای oC 37 محاسبه گردید.
نتایج: وزیکول­های لیپوزومی حاوی اسانس نعناع فلفلی با اندازه nm 39/13 ± 247، 7/2 ± 38/61 درصد میزان راندمان انکپسولاسیون، پتانسیل زتا 74/0  54/34- میلی‌ولت و شاخص پراکندگی (polydispersity index) 01/0 ± 32/0 می­باشد. رهایش اسانس در این نانوسامانه کنترل شده است و بررسی FTIR و SEM، نشان می‌دهد که اسانس و نانوسامانه برهمکنشی نداشته­اند و ذرات آن ساختاری کروی دارند.
نتیجه‏گیری: در پژوهش حاضر اسانس نعناع فلفلی درون حامل‌های لیپوزومی بارگذاری شد و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بررسی ضمن تایید آهسته رهش بودن سامانه، نشان میدهد که این نانوسامانه آنیونی، بدون ایجاد تغییر در ماهیت شیمیایی اسانس، سبب افزایش پایداری آن شده است. بدین ترتیب نانو حامل لیپوزومی می‌تواند بعنوان حاملی مناسب و دارای پتانسیل برای اسانس باشد.
متن کامل [PDF 817 kb]   (2540 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زیست شناسی
دریافت: 1396/6/9 | پذیرش: 1396/8/13 | انتشار: 1396/12/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb