دوره 26، شماره 4 - ( تیر 1397 )                   جلد 26 شماره 4 صفحات 362-355 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sobhani M R, Abrisham S M J, Jahanbakhti H, Pahlavanhossein H, Shokraneh S. Studying outcomes of hardware removal in patients admitted to Yazd Shahid Sadoughi Hospital from April 2010 to May 2015. JSSU 2018; 26 (4) :355-362
سبحان محمدرضا، ابریشم سید جلیل، جهانبختی حامد، پهلوان حسینی حمید، شکرانه شهرام. بررسی نتایج خارج سازی ایمپلنت در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد از اردیبهشت ماه 1389 لغایت خرداد ماه1394. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1397; 26 (4) :355-362

مقدمه: امروزه استفاده از ایمپلنت های ارتوپدی رو به افزایش است، از طرفی دستورالعمل مشخصی برای خارج سازی ایمپلنت های ارتوپدی وجود ندارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی نتایج خارج سازی ایمپلنت در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه توصیفی مقطعی بود که طی آن بیماران از نظر سن، جنس، قد، وزن، BMI، محل شکستگی و مکانیسم آسیب، میزان رضایت مندی، میزان فعالیت، میزان درد، دلیل خارج سازی ایمپلنت بررسی شده و کیفیت زندگی آن ها نیز توسط پرسشنامه SF-36 بررسی شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS ورژن 23 و توسط آزمون های آماری ناپارامتری (Wilcoxon Signed Ranks) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: میانگین نمره کیفیت زندگی در بیماران قبل از عمل جراحی 41/81 بود که بعد از عمل به میانگین 23/87 رسید، بدین معنا که کیفیت زندگی در بیماران بعد از خارج سازی ایمپلنت به طور معناداری بهبود می یابد (0001/0p-value= ). هم چنین یافته ها نشان داد که میزان درد بیماران بعد از عمل جراحی به طور معناداری کاهش می یابد (0001/0p-value= ).
نتیجه‌گیری: با توجه به این که در مورد خارج سازی روتین ایمپلنت ارتوپدی اختلاف نظر دارند نتایج این مطالعه نشان داد اکثریت بیماران تمایل به خارج سازی ایمپلنت را داشته و با توجه به بهبود نمره درد و نمره کیفیت زندگی بعد از عمل جراحی، خارج سازی ایمپلنت با نظر گرفتن عوارض آن، مفید به نظر می رسد و باعث بهبود کیفیت زندگی، کاهش میزان درد و نیز بهبود عملکرد و فعالیت روزانه این بیماران می شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1396/5/23 | پذیرش: 1396/10/9 | انتشار: 1397/6/24