دوره 26، شماره 5 - ( مرداد 1397 )                   جلد 26 شماره 5 صفحات 398-393 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sobhan M R, Abrisham S M J, Sobhan M, Pahlavanhosseini H, Shokrane S, Dehghanpour M. Using magnetic resonance imaging to predict the diameter of autologous hamstring graft in anterior cruciate ligament reconstruction. JSSU 2018; 26 (5) :393-398
سبحان محمدرضا، ابریشم سید محمد جلیل، سبحان محمد، پهلوان حسینی حمید، شکرانه شهرام، دهقانپور فراشاه محسن. پیشگویی قطر گرافت تاندون همسترینگ در جراحی بازسازی رباط صلیبی قدامی به وسیله MRI. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1397; 26 (5) :393-398

مقدمه: در حال حاضر تاندون های همسترینگ و پاتلار معمول ترین گرافت ها در بازسازی پارگی رباط صلیبی قدامی (ACLR) هستند. یکی از موارد مهمی که می تواند پیش از جراحی به جراح کمک کند، آگاهی از اندازه گرافت است. در این مطالعه به بررسی قابلیت استفاده از MRI برای تخمین اندازه گرافت همسترینگ پرداختیم.
روش بررسی: در 6 ماه نخست سال 1394، 50 بیمار که با پارگی رباط صلیبی قدامی(ACL) به بیمارستان شهید صدوقی یزد مراجعه و تحت ACLR با استفاده از اتوگرافت همسترینگ قرار گرفتند، بررسی شدند. قطر گرافت قبل از جراحی توسط رادیولوژیست بر اساس تصاویر MRI تخمین زده شد. سپس در زمان جراحی نیز قطر گرافت به دست آمده ثبت گردید. مقادیر به دست آمده با هم مقایسه شد. به علاوه وجود هم بستگی بین قطر گرافت و سن، وزن و شاخص توده بدنی بررسی شد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار Spss 19 و آزمون آماری t-test  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: میانگین اندازه گرافت چهار باندل در این مطالعه در MRI برابر با mm 9/0±2/6 و در زمان جراحی برابر mm 8/0±4/7 بود. اختلاف بین دو روش از نظر آماری معنادار نبود (315/0=p). هم چنین بین مقادیر به دست آمده در دو روش، هم بستگی مثبت و معناداری وجود داشت (374/0=r، 025/0=p). به علاوه در مطالعه حاضر هم بستگی مثبت و معناداری بین وزن و قطر گرافت وجود داشت (264/0=r، 001/0>p).
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که می توان از MRI برای تخمین قابل اطمینان قطر گرافت همسترینگ قبل از جراحی ACLR استفاده نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1396/1/16 | پذیرش: 1396/6/25 | انتشار: 1397/7/30