دوره 25، شماره 7 - ( مهر 1396 )                   جلد 25 شماره 7 صفحات 563-556 | برگشت به فهرست نسخه ها

Samiee Rad F, Jahani Hashemi H, Sofiabadi M, Bahrami H. Evaluation of severity of preeclampsia with mother’s serum high sensitive C-reactive protein (Hs-CRP) . JSSU 2017; 25 (7) :556-563
سمیعی راد فاطمه، جهانی هاشمی حسن، صوفی ابادی محمد، بهرامی حمیدرضا. بررسی تعیین شدت پره‌اکلامپسی با پروتئین واکنشی سی حساسیت بالا( hs-CRP) سرم مادران . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (7) :556-563

مقدمه: پره­اکلامپسی یکی از شایع‌ترین عوارض طبی در بارداری و از علل اصلی مرگ‌ومیر در دوره پره ناتال است. از این رو شناسایی زودرس نوع شدید بیماری حائز اهمیت است. هدف از انجام این مطالعه یافتن ارتباط بین میزان hs-CRP سرم و شدت بیماری پره‌اکلامپسی بود.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی از آبان 1392 تا اسفند ماه 1392 در زنان بارداری انجام شد که در سه‌ماهه سوم بارداری خود به بیمارستان کوثر شهر قزوین مراجعه کرده بودند و در صورت رضایت به سه گروه تقسیم شدند شامل: گروه اول 50 خانم باردار سالم (کنترل)، گروه دوم 45 نفر خانم باردار با پره‌اکلامپسی خفیف و گروه سوم 42 نفر خانم با پره‌اکلامپسی شدید. فشارخون پس از حداقل 10 دقیقه استراحت و در وضعیت نشسته ثبت گردید. نمونه خون بعد از شش ساعت ناشتایی پس از بستری گرفته شد. اندازه‌گیری hs-CRP با روش ایمونوتوربیدومتری و با استفاده از کیت بیونیک صورت گرفت. داده‌ها با استفاده از آزمون‌هایx2، ANOVA و کروسکال والیس تحلیل شد.
نتایج: میانگین سطح سرمی hs-CRP در گروه کنترل 4/2، در پره‌اکلامپسی خفیف 7/8 و در پره‌اکلامپسی شدید 6/32 بود و این تفاوت‌ها در هر سه گروه با هم معنی‌دار بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، به نظر می‌رسد که می‌توان از میزان سطح سرمی CRP hs- برای پیش‌بینی و تشخیص شدت پره‌اکلامپسی بهره برد.
متن کامل [PDF 1041 kb]   (2068 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زنان و زایمان
دریافت: 1395/12/2 | پذیرش: 1396/5/7 | انتشار: 1396/8/24