دوره 25، شماره 7 - ( مهر 1396 )                   جلد 25 شماره 7 صفحات 594-585 | برگشت به فهرست نسخه ها

tavalaee M, Arbabian M, Nasr- Esfahani M H. Comparison of sperm PLCζ protein and DNA damage between fertile and infertile men . JSSU 2017; 25 (7) :585-594
تولائی مرضیه، اربابیان مریم، نصر اصفهانی محمد حسین. مقایسه بیان پروتئین PLCζ و آسیب DNA اسپرم بین مردان بارور و نابارور . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (7) :585-594

مقدمه: پروتئین فسفولیپاز C زتای اسپرم (PLCζ) در طی اسپرماتوژنز بیان می‌شود و نقش مهمی را در طی فرآیند فعال شدن تخمک ایفا می‌کند. در این مطالعه بیان پروتئین PLCζ و آسیب DNA اسپرم در مردان بارور و نابارور ارزیابی شده است.
روش بررسی: در این مطالعه مورد- شاهدی نمونه مایع منی 15 مرد بارور و 10 مرد نابارور کاندید برای تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) جمع‌آوری شد. پارامترهای اسپرمی، بیان پروتئین PLCζ و آسیب DNA به ترتیب بر اساس پروتکل سازمان بهداشت جهانی (2010)، وسترن بلات و آزمون TUNEL ارزیابی شد.
نتایج: کیفیت پارامترهای اسپرمی به‌طور معنی‌داری در مردان نابارور کمتر از افراد بارور بود. به علاوه، در افراد نابارور، بیان پروتئین PLCζ به‌طور معنی‌دار کمتر و درصد آسیب اسپرم به‌طور معنی‌داری بیشتر از افراد بارور بود.
نتیجه‌گیری: نتایج ما به وضوح نشان می‌دهد که کاهش یا عدم بیان PLCζ و آسیب DNA اسپرم می‌تواند به عنوان فاکتورهای دخیل در شکست لقاح در این افراد نابارور در نظر گرفته شود؛ بنابراین ارزیابی برخی تست‌ها مانند پروتئین PLCζ و آزمون‌های کروماتین جهت بررسی قدرت لقاح یک مایع منی برای مردان نابارور پیشنهاد می‌شود.
واژه‌های کلیدی: PLCζ، ICSI، آسیب DNA، پارامترهای اسپرمی
متن کامل [PDF 765 kb]   (1951 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1395/11/16 | پذیرش: 1396/2/30 | انتشار: 1396/9/4