دوره 24، شماره 3 - ( خرداد 1395 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 293-286 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadiyan M, Bahaoddini َ, Mohammadi J, Ebrahimiyan H. The effect of hydroalcoholic extract of olea europea L. Leaf on Blood pressure and its interaction with adrenergic system of male rats. JSSU 2016; 24 (3) :286-293
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3592-fa.html
محمدیان مریم، بهاءالدینی امین اله، محمدی جمشید، ابراهیمیان هاجر. ‌بررسی اثر عصاره هیدروالکلی برگ زیتون (Olea europea L.) بر روی فشار‌خون و تداخل اثر آن با سیستم آدرنرژیک در موش صحرایی نر. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1395; 24 (3) :286-293

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3592-fa.html


چکیده:   (8894 مشاهده)

مقدمه: پرفشاری خون یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین بیماری‌های عصر حاضر است که اغلب توسط سبک زندگی مدرن و به خصوص کاهش تحرک فیزیکی و دریافت رژیم غذایی پرچربی به افراد تحمیل می‌شود. یکی از مناسب‌ترین روش‌ها برای درمان این بیماری استفاده از گیاهان دارویی است که دارای اثر اصلاح کننده روی فشارخون هستند. از جمله این گیاهان می‌توان به زیتون
(Olea europea L.) اشاره کرد. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر عصاره هیدروالکلی برگ زیتون بر روی فشارخون و تداخل اثر آن با سیستم آدرنرژیک در موش صحرایی نر می‌باشد.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی تعداد 10 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار با محدوده وزنی 250-180 مورد استفاده قرار گرفتند و به طور تصادفی به دو گروه پنج تایی دریافت کننده عصاره برگ زیتون و گروه دریافت کننده عصاره برگ زیتون و آدرنالینتقسیم شدند. حیوانات به وسیله تزریق داخل صفاقی یورتان(2/1 گرم بر کیلوگرم) بیهوش شده و بعد از تراکئوستومی، سیاهرگ و سرخرگ رانی حیوان به ترتیب برای تزریق دارو و اندازه‌گیری فشارخون کانول‌گذاری شدند. کانول سرخرگی جهت ثبت فشار به ترنسدیوسر فشار مرتبط با دستگاه Power lab متصل شد. پارامترهای فشارخون(فشار سیستولی، دیاستولی و میانگین سرخرگی) قبل و بعد از تزریق درون وریدی عصاره آبی- الکلی برگ زیتون، حلال عصاره، آدرنالین و عصاره توام با آدرنالین ثبت گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: فشار سیستولی، دیاستولی و میانگین سرخرگی در پاسخ به عصاره آبی الکلی برگ زیتون در مقایسه با حالت شاهد و کنترل کاهش یافت(05/0 P<). تزریق توام عصاره برگ زیتون و آدرنالین نیز باعث افت پارامترهای فشارخون نسبت به گروه شاهد شد.

نتیجه‌گیری: می‌توان چنین بیان کرد که عصاره آبی الکلی برگ زیتون دارای اثر کاهندگی بر فشارخون است. ممکن است این اثر کاهندگی ناشی از مهار سیستم آدرنرژیک باشد.

متن کامل [PDF 1246 kb]   (2453 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1394/11/6 | پذیرش: 1395/4/19 | انتشار: 1395/6/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb