دوره 23، شماره 12 - ( اسفند 1394 )                   جلد 23 شماره 12 صفحات 1188-1179 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahi A, Moslemi E, Izadi A. HE4 Gene Overexpression in Ovarian Cancer. JSSU 2016; 23 (12) :1179-1188
شاهی آرزو، مسلمی الهام، ایزدی امیر. بررسی میزان بیان ژن HE4 در بافت سرطان تخمدان . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (12) :1179-1188

مقدمه: سرطان تخمدان یکی از بدخیمی‌های شایع زنان است و همچنین پنجمین عامل مرگ ناشی از سرطان در زنان در جهان است. پیشرفت‌های اخیر در زمینه تکنولوژی‌های ژنومیک و پروتئومیکس منجر به شناخت مارکرهایی برای تشخیص سرطان تخمدان شده است. پروتئین اپیدیدیم انسانی HE4 به تازگی برای بررسی بیماری یا پیشرفت سرطان اپیتلیالی تخمدان تایید شده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر بیان ژن HE4 در زنان مبتلا به سرطان تخمدان است.

روش بررسی: در این مطالعه تعداد20 نمونه بافت پارافینه از زنان مبتلا به سرطان تخمدان و 10 نمونه غیر‌توموری پس از بررسی پاتولوژیست جمع‌آوری گردید. پس از پارافین زدایی، استخراج RNA با محلولRNAPlus  انجام گردید. cDNA با روش رونویسی معکوس به وسیله آنزیم MMULV انجام شد. بیان ژن به روش Real time PCR نسبی ارزیابی گردید. ژن گلیسر آلدهید 3- فسفات دهیدروژناز(GAPDH) نیز به عنوان کنترل داخلی استفاده شد.

نتایج: پس از به دست آوردن ct، RQ نمونه محاسبه و بررسی RQ نمونه‌ها نشان داد که ژن HE4 در بافت‌های سرطانی نسبت به نمونه‌های غیرتوموری به میزان 083/4 افزایش بیان داشت. همچنین مقایسه میزان بیان و مرحله بیماری نشان‌دهنده، افزایش میزان بیان با افزایش مرحله بیماری می‌باشد.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج می‌توان بیان نمود که میزان بیان ژن HE4 در نمونه‌های سرطانی به شدت افزایش می‌یابد. بنابراین، اندازه‌گیری بیان ژن HE4 می‌تواند به عنوان یک عامل پیش‌آگهی‌دهنده ارزشمند برای تشخیص اولیه و مدیریت درمان به حساب آید.

واژه‌های کلیدی: سرطان تخمدان، ژن HE4، تومور مارکر
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زیست شناسی