دوره 23، شماره 7 - ( مهر 1394 )                   جلد 23 شماره 7 صفحات 659-650 | برگشت به فهرست نسخه ها

Arabi Basharic F, Olyaee Manesh A, Ranjbar Ezzatabadi M, Goudarzi R, Shiryazdi S, Arab zozani M et al . Safety Evaluation of Laparoscopic Sleeve Gastrectomy Compared with Two Procedures of Laparoscopic Roux-en-Y Gastric Bypass and Laparoscopic Adjustable Gastric Banding for Individuals with Morbid Obesity: A Systemic Review. JSSU 2015; 23 (7) :650-659
عربی باشریک فاطمه، اولیایی منش علیرضا، رنجبرعزت‌آبادی محمد، گودرزی رضا، شیر یزدی سید مصطفی، عرب زوزنی مرتضی و همکاران.. بررسی ایمنی لاپاروسکوپی اسلیوگاستروکتومی درمقایسه با دو روش لاپاروسکوپی رو–ان-وای گاستریک بای پاس و لاپاروسکوپی گاستریک باندینگ درافراد با چاقی مفرط: مرور نظام‌مند. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (7) :650-659

مقدمه: لاپاروسکوپی رو-ان-وای گاستریک بای‌پاس و گاستریک باندینگ، عمومی‌ترین روش‌های جراحی باریاتریک می‌باشند. هدف این مطالعه مقایسه ایمنی روش جدیدتر لاپاروسکوپی اسلیو گاسترکتومی با دو روش دیگر می‌باشد.

روش بررسی: مرور نظام‌مندی با جستجو در مهمترین و مناسب‌ترین پایگاه‌های داده‌ای ,Cochrane  library  , Pubmed Medline Ovid و سایت‌های ایرانی Sid  Magiran , Iranmedex ,، بدون محدودیت زمانی انجام گرفت. سپس نتایج مقالات منتخب، طبقه‌بندی و تجزیه و تحلیل شد.

نتایج: از 384 مقاله یافت شده در جستجو، تعداد 4 مقاله کارآزمایی بالینی وارد مطالعه شدند. درمقایسه دو روش رو–ان-وای گاستریک بای‌پاس و اسلیو گاسترکتومی، گزارشی از مرگ ارائه نشد. در مقایسه گاستریک باندینگ و رو–ان-وای گاستریک بای‌پاس در هرگروه، یک مورد مرگ مشاهده شد. در خصوص عوارض بین دو روش اسلیو گاسترکتومی و رو–ان-وای گاستریک بای‌پاس، در گروه رو–ان-وای گاستریک بای‌پاس، عوارض زودرس 10 درصد و در اسلیو گاسترکتومی 13 درصد بیان شد که تفاوت آماری معنی‌داری نداشت. در مقایسه گاستریک باندینگ و رو–ان-وای گاستریک بای‌پاس، رخداد عوارض زودرس و دیررس در گروه گاستریک بای‌پاس بالاتر بود اما به لحاظ آماری، تفاوت معنی‌داری مشاهده نگردید.

نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه در این مطالعه، از جنبه ایمنی، تفاوت آماری معنی‌داری دراین روش‌ها مشاهده نشد، در نتیجه، انتخاب و موفقیت روش‌های جراحی باریاتریک، بستگی به ترجیحات بیمار و جراح خواهد داشت.

متن کامل [PDF 1278 kb]   (2000 دریافت)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1394/1/19 | پذیرش: 1394/5/3 | انتشار: 1394/8/4