دوره 23، شماره 4 - ( تیر 1394 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 2148-2136 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirbeigi S, Haeriyan A, Kolahdooz S, Koopaie M. Comparative Evaluation of the Prevalence of Maxillary Sinus Mucosal Thickening in the Patients with Periodontal Bone Loss: A Digital Panoramic Study. JSSU 2015; 23 (4) :2136-2148
میربیگی صنم، حایریان احمد، کلاهدوز شیرین، کوپایی مریم. بررسی مقایسه‌ای شیوع موکوزیت کف سینوس ماگزیلا در بیماران دارای انواع تحلیل استخوان در رادیوگرافی دیجیتال پانورامیک. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (4) :2136-2148

مقدمه: پریودونتیت آپیکال، بیماری‌های پریودونتال، درمان‌های ایمپلنت و کشیدن دندان، خطر موکوزیت سینوس را افزایش می‌دهند. همچنین رادیوگرافی پانورامیک وضعیت کف سینوس‌های ماگزیلا را به خوبی تصویر می‌کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین شواهد تحلیل استخوان آلوئول و موکوزیت سینوس ماگزیلا در رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - مقطعی200 رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال متعلق به بیماران دارای حداقل تحلیل استخوان ملایم مورد بررسی قرار گرفت. تصویر هر دو سینوس ماگزیلاری هر فرد بررسی شد و شدت و نوع تحلیل استخوان پریودونتال در دندان‌های خلفی، وجود و عدم وجود موکوزیت سینوس ماگزیلا برای هر بیمار مورد مطالعه قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 17 و آزمون Chi-square تجزیه و تحلیل شد. نتایج: شیوع موکوزیت سینوس با شدت تحلیل استخوان و نوع الگوی تحلیل استخوان از لحاظ آماری ارتباط معنی‌داری داشت(001/0=p). همچنین شیوع افزایش ضخامت مخاط سینوس در بیماران دارای تحلیل استخوان ملایم، 10/12% و در بیماران دارای تحلیل استخوان متوسط، 45/27% و در بیماران دارای تحلیل استخوان شدید، 15/63% بود. شیوع موکوزیت سینوس ماگزیلا با سن و جنس از لحاظ آماری نیز ارتباط معنی‌داری نداشتند(05/0=p). نتیجه‌گیری: در بیماران دارای تحلیل استخوانی با افزایش شدت تحلیل، شیوع موکوزیت سینوس افزایش می‌یابد. شیوع موکوزیت سینوس ماگزیلا در تحلیل استخوان با الگوی عمودی بیشتر از تحلیل استخوان با الگوی افقی می‌باشد. همچنین بر اساس نتایج مطالعه حاضر خطر موکوزیت سینوس با بیماری پریودونتال افزایش می‌یابد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1393/12/14 | پذیرش: 1394/2/20 | انتشار: 1394/4/21