دوره 23، شماره 7 - ( مهر 1394 )                   جلد 23 شماره 7 صفحات 620-613 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bastani F, Vazirzade Z, Mohammadkhani A. Investigating the Effect of HBV Amplification Affected by APRIL Serum and IgD Expression on the B Cells of Liver in Chronic Hepatitis B Patients. JSSU 2015; 23 (7) :613-620
باستانی فائق، وزیرزاده ژینا، محمدخانی اشرف. بررسی تاثیرتکثیرHBV با سطح سرمی APRIL و بیان مارکر IgD بر سطحB Cell های بافت کبد در بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن B. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (7) :613-620

مقدمه: میزان پاسخ‌های ایمنی به عنوان یک فاکتور مهم در پیشرفت عفونت هپاتیتB  مورد توجه قرار گرفته است، در رابطه با جمعیت سلول‌های B متعاقب عفونت با بیماری هپاتیت B اطلاع چندانی در دسترس نمی‌باشد.

A proliferation-Inducing Ligand می‌تواند به عنوان تحریک‌کننده فعالیت سلول‌های B معرفی گردد. در مطالعه حاضر نسبت لنفوسیت‌های B با IgD مثبت در کبد بررسی و سطح سرمیAPRIL  در ارتباط با یافته‌های کلینیکی در بیماران هپاتیت مزمن B تعیین می‌شود.

روش بررسی: دراین مطالعه تحلیلی 57 بیمار مبتلا به هپاتیت B مزمن از بیمارستان شریعتی انتخاب شدند. سطح سرمی APRIL به روش الیزا اندازه‌گیری شد. HBV DNA به روش کمی، تعیین مقدار گردید و نمونه‌های بیوپسی کبد برای شناسایی IgD به روش ایمینوهیستوشیمی رنگ‌آمیزی شدند.

نتایج: میانگین نمره برای فیبروز کبدی و التهاب بر اساس سیستمHAI  برابر با 2/4 و برای سلول‌های B با IgD مثبت برابر با 9/1 به‌دست آمد. آنالیز رگرسیون خطی نشان داد که افزایش نمره سلول‌های B با IgD مثبت، متناسب با افزایش تکثیر HBV DNA است، در حالیکه با سطح سرمی APRIL رابطه عکس داشت.

نتیجه‌گیری: لنفوسیت‌های B با IgD مثبت بیشتر در بیمارانی که سطح بالاتری از HBV DNA را دارند ساکن شدند. همچنین نمره بالاتر سلول‌های B با IgD مثبت ارتباط معکوس با سطح سرمی APRIL ارتباط معکوس داشت.

واژه‌های کلیدی: هپاتیت مزمن B، لنفوسیت B، IgD مثبت، APRIL
متن کامل [PDF 478 kb]   (2037 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1393/10/5 | پذیرش: 1394/5/3 | انتشار: 1394/8/4