دوره 24، شماره 1 - ( فروردین 1395 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 93-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi S, Mozaffari-Khosravi H, Dehghan-bonadaki S, Noori-majelan N, Lotfi M. The Effect of Oral L-Carnitine Supplementation on Lipid Profiles and Antioxidant Status in Hemodialysis Patients: A Randomized Clinical Trial. JSSU. 2016; 24 (1) :93-101
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3032-fa.html
احمدی صدیقه، مظفری خسروی حسن، دهقان بنادکی شیما، نوری ماجلان نادر، لطفی محمدحسن. بررسی اثر ال-کارنیتین خوراکی بر پروفایل لیپیدی و وضعیت آنتی اکسیدانی در بیماران تحت درمان با همودیالیز: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1395; 24 (1) :93-101

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3032-fa.html


چکیده:   (5416 مشاهده)

مقدمه: دیس‌لیپیدمی و استرس اکسیداتیو در بیماران همودیالیزی امری شایع است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل خوراکی ال-کارنیتین بر پروفایل لیپیدی و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی بیماران تحت درمان با همودیالیز طراحی و اجرا گردید.

روش بررسی: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده بود که با مشارکت 50 نفر بیمار تحت همودیالیز مداوم، در مراکز همودیالیز شهر یزد در فاصله زمانی سال‌های 92 تا 93 انجام شده است. بیماران درگروه مداخله روزانه 1 گرم مکمل خوراکی ال-کارنیتین به ‌صورت شربت خوراکی مصرف می‌کردند. بیمارانی‌که درگروه کنترل قرار گرفتند هیچگونه مکملی حاوی ال-کارنیتین دریافت نمی‌کردند. در ابتدا و پایان هفته دوازدهم، تری‌گلیسرید، کلسترول تام، کلسترولLDL  و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم(TAC) در دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتایج: میانگین تری‌گلیسرید و کلسترول تام در بین گروه‌ها و درون گروه‌ها تفاوت معنی‌داری نداشت. از سوی دیگر میانگین کلسترولLDL  در گروه ال-کارنیتین تغییر معنی‌داری نداشت ولی در گروه کنترل افزایش معنی‌دار داشت(02/0=p) و میانگین تغییرات کلسترول LDL بین دو گروه تفاوت معنی‌دار داشت(05/0p=). نتایج همچنین نشان داد که مکمل یاری با ال-کارنیتین تغییری در سطح سرمی ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم(TAC)  در گروه ال-کارنیتین نسبت به گروه کنترل ایجاد نمی‌کند(76/0p=). بعد از اتمام مطالعهTAC  در هر دو گروه افزایش جزئی داشت ولی این تغییرات از لحاظ آماری معنی‌دار نبود(62/0=p).

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد مصرف ال-کارنیتین به‌صورت شربت به میزان یک گرم در روز در بیماران همودیالیزی به مدت 12 هفته بر سطح تری‌گلیسرید،کلسترول تام سرم و وضعیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم بی‌تاثیر است ولی کلسترول LDL را کاهش داده است.

متن کامل [PDF 1293 kb]   (1328 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1393/9/29 | پذیرش: 1395/3/18 | انتشار: 1395/3/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb