دوره 22، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1393 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 1255-1246 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ezoddini Ardakani F, Mirbeigi S, Jebali H, Besharati S. Comparing Eruption Space of the Lower Third Molar in Unerupted and Erupted Teeth via Digital Anoramic Radiography in Patients Referring to Yazd Dental College during 2011-13. JSSU 2014; 22 (3) :1246-1255
عزالدینی اردکانی فاطمه، میربیگی صنم، جبالی حسین، بشارتی سجاد. بررسی و مقایسه فضای رویشی دندان مولر سوم نهفته و رویش یافته فک پایین با رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال در مراجعین به دانشکده دندانپزشکی یزد . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (3) :1246-1255

مقدمه: هدف از انجام این مطالعه تعیین و مقایسه فضای رویشی دندان مولر سوم رویش نیافته و رویش یافته با استفاده از رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال در مراجعین به دانشکده دندانپزشکی یزد در سال‌های 92-90 می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی، 150رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال آرشیو در بخش رادیولوژی توسط نرم‌افزار romexis، طی شرایط استاندارد مورد بررسی قرار گرفت. در بیماران با دندان‌های مولر سوم رویش یافته، مولر سوم رویش نیافته (مزیوانگولار و ورتیکال)، پارامترهای زاویه بین محور طولی دندان مولر سوم و دوم، زاویه گونیال، عرض مولر سوم، فضای رترو مولر و نسبت آن به عرض مولر سوم، مرحله تکاملی ریشه مولر سوم و فاصله مرکز راموس تا دیستالی‌ترین نقطه مولر دوم بررسی شد. اطلاعات مربوط به سن، جنس و وضعیت رویشی دندان مولر سوم فک پایین- رویش نیافته یا رویش یافته نیز از پرونده بیماران استخراج شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 17 و آزمون‌های توصیفی و T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: میانگین زاویه بین مولر دوم و سوم، میانگین فضای رترومولر و نسبت آن به عرض مولر سوم و میانگین فاصله مرکز راموس تا مولر دوم بین دو گروه رویش یافته و رویش نیافته از نظر آماری اختلاف معنی‌داری نشان داد)0001/0p=) میانگین زاویه گونیال (213/0p=) و عرض مولر سوم (348/0p=) بین دو گروه رویش یافته و رویش نیافته اختلاف معنی‌داری را نشان نداد. نتیجه‌گیری: افزایش زاویه بین دندان مولر دوم و سوم و فضای ناکافی رترومولر موجب رویش نیافتگی دندان مولر سوم می‌شود. اما عرض مولر سوم و زاویه گونیال در تعیین عدم رویش یا رویش دندان مولر سوم نقشی ندارند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1393/5/12 | پذیرش: 1393/5/12 | انتشار: 1393/5/12