دوره 23، شماره 2 - ( اردیبهشت 1394 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 1904-1895 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bahrololoomi Z, Ghafourifard R, Salarian S. Invitro Comparison of Marginal Microleakage of Three Restoration Materials in Cl V Cavities Prepared by Er:YAG in Primary Teeth. JSSU 2015; 23 (2) :1895-1904
بحرالعلومی زهرا، غفوری فرد رویا، سالاریان سمانه. مقایسه آزمایشگاهی ریزنشت لبه‌ای سه ماده ترمیمی در حفرات کلاس V آماده شده با لیزر Er:YAG در دندان‌های شیری. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (2) :1895-1904

مقدمه: اخیرا استفاده از روش‌های جایگزین برای تراش دندان‌ها مانند استفاده از لیزر، به طور وسیعی مورد مطالعه قرار گرفته است. اما مطالعات اندکی در دندان‌های شیری در زمینه لیزر وجود دارد. ریزنشت یکی از معیارهای مهم در ارزیابی موفقیت مواد ترمیمی چسبنده است. هدف از این مطالعه مقایسه آزمایشگاهی ریزنشت لبه‌ای سه ماده ترمیمی در حفرات کلاس V آماده شده با لیزر Er:YAG در دندان‌های شیری می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی 45 دندان کانین شیری به صورت تصادفی به 3 گروه مساوی(15n=) تقسیم شدند و حفرات کلاس 5 با کمک لیزر Er:YAG روی سطوح باکال آنها تراش داده شد. گروه‌های 3 ،2 ،1 به ترتیب طبق دستور کارخانه سازنده با گلاس آینومر نوری، رزین کامپوزیت و کامپومر ترمیم شدند. سپس همه نمونه‌ها پالیش گردیدند و بعد از ترموسایکلینگ در محلول متیلن بلو 2% غوطه‌ور گشتند و سپس در جهت باکولینگوالی سکشن زده شد و زیر استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی X20 بررسی شدند. ارزیابی ریزنشت توسط دو نفر که از نحوه رتبه‌بندی ریزنشت آگاهی داشتند صورت گرفت. داده‌ها توسط آزمون‌های آماری Exact-test تجزیه و تحلیل شد. نتایج: اختلاف معنی‌داری بین ریزنشت سه ماده ترمیمی گلاس آینومر، کامپوزیت، کامپومر وجود نداشت(422/0p=). نتیجه‌گیری: با توجه به عدم اختلاف معنی‌دار بین ریزنشت سه ماده ترمیمی، گلاس آینومر، کامپوزیت و کامپومر جهت ترمیم حفرات کلاس V تهیه شده با لیزر در دندان‌های شیری مناسب هستند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1393/4/9 | پذیرش: 1393/8/18 | انتشار: 1394/2/9