دوره 22، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1393 )                   جلد 22 شماره 6 صفحات 1631-1643 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohammadi F, Veissi M, Haidari F, Shahbazian H, mohammad shahi M. Effects of Probiotic Yogurt Consumption on Cardiovascular Disease Risk Factors in Subjects with Type 2 Diabetes. JSSU. 2015; 22 (6) :1631-1643
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2767-fa.html
محمدی فاطمه، ویسی مسعود، حیدری فاطمه، شهبازیان حاجیه، محمدشاهی مجید. بررسی اثر دریافت ماست پروبیوتیک بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل‌دار. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (6) :1631-1643

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2767-fa.html


چکیده:   (4598 مشاهده)
مقدمه: بیماری‌های قلبی- عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 شیوع بالایی دارد. با توجه به نقش پروبیوتیک‌ها در کنترل التهاب و تعدیل الگوی لیپیدی، مطالعه حاضر به بررسی اثر ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر فاکتورهای التهابی و الگوی لیپیدی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می‌پردازد. روش بررسی: در این مطالعه 44 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد تحت بررسی قرار گرفتند. بیماران گروه مداخله روزانه 300 گرم ماست پروبیوتیک (حاوی باکتری‌های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5 و بیفیدوباکتریوم لاکتیس Bb-12) و گروه شاهد 300 گرم ماست معمولی به مدت 8 هفته دریافت کردند. داده‌های تن سنجی، دریافت غذایی، فاکتورهای التهابی و الگوی لیپیدی در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه‌گیری شد. نتایج: دریافت پروبیوتیک به صورت معنی‌داری درصد هموگلوبین گلیکوزیله را کاهش داد (032/0p=). همچنین سطح سرمی TNF-α و شاخص آتروژنیک LDL-c / HDL-c نیز در انتهای 8 هفته مداخله به صورت معنی‌داری کاهش یافت (به ترتیب 040/0p= و 002/0p=). سطح سرمی کلسترول HDL به صورت معنی‌داری در گروه دریافت کننده ماست پروبیوتیک افزایش یافت (007/0p=). تفاوت آماری معنی‌داری در شاخص‌های بیوشیمیایی در گروه دریافت کننده ماست معمولی مشاهده نشد (05/0p>). نتیجه‌گیری: دریافت ماست پروبیوتیک سبب بهبود الگوی لیپیدی و برخی عوامل التهابی در بیماران دیابتی نوع 2 شد و سطح هموگلوبین گلیکوزیله را نیز به صورت معنی‌دار کاهش داد. پیشنهاد می‌شود ماست پروبیوتیک که ممکن است در کاهش عوامل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مؤثر باشد، در رژیم غذایی بیماران منظور گردد.
متن کامل [PDF 483 kb]   (1513 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۳/۱/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۶/۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb