دوره 22، شماره 5 - ( آذر و دی 1393 )                   جلد 22 شماره 5 صفحات 1471-1464 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kamali A, Zarei A, Moshiri E, Naziri M. Comparing the Effect of Adding Ketamine and Neostigmine to 0.25 %-Bupivacaine for Epidural Analgesia in Patients Candidate for Elective Surgery of Femur Fracture . JSSU 2014; 22 (5) :1464-1471
کمالی علیرضا، زارعی عباس، مشیری اسماعیل، نظیری مهدیه. مقایسه اثر افزودن نئوستیگمن و کتامین به بوپیواکائین 25% جهت بی‌دردی اپیدورال در بیماران کاندید عمل جراحی غیراورژانس شکستگی فمور. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (5) :1464-1471

مقدمه: درد یک مشکل پیچیده طبی است که کنترل ناکافی آن پس از عمل جراحی اثرات نامطلوبی بر وضعیت فیزیولوژیکی، متابولیکی و روحی بیمار دارد. افزودن مکمل‌های جدید منجر به افزایش مدت بی‌دردی می‌شود. هدف این مطالعه، مقایسه افزودن نئوستیگمین و کتامین به بوپیواکائین 25/0% در بی‌حسی اپیدورال در افزایش مدت بی‌دردی بعد از عمل می‌باشد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی دوسوکور، 90 بیمار بالای 50 سال با ASA کلاس I,II کاندید عمل جراحی الکتیو ران به صورت تصادفی در سه گروه نئوستیگمین، کتامین و شاهد تقسیم شدند. همه بیماران بی‌حسی اپیدورال با بوپیواکائین 25/0% به میزان cc/segment2 دریافت کردند. به علاوه در گروه اول60 میکروگرم نئوستیگمین، در گروه دوم40 میلی‌گرم کتامین اضافه شد. میزان درد پس از عمل براساس معیار VAS و مدت زمان بی‌دردی و مقدار مسکن مصرفی تعیین و بین سه گروه مقایسه شد. نتایج: میانگین اسکور درد در 6 و 12 ساعت بعد از عمل در گروه کتامین به طور معنی‌داری کمتر از دو گروه دیگر و در گروه نئوستیگمین کمتر از پلاسبو بود (01/0p≤). میانگین مدت بی‌دردی بعد از عمل در گروه کتامین به طور معنی‌داری بیشتر از دو گروه دیگر و درگروه نئوستیگمین بیشتراز پلاسبو بود (01/0p≤). میانگین دوز مصرفی مسکن(پتدین)در گروه کتامین از همه کمتر بود(001/0(p≤. نتیجه‌گیری:نئوستیگمین و کتامین همراه با بوپیواکائین 25/0% در بی‌حسی اپیدورال موجب افزایش مدت بی‌دردی بعد از عمل و کاهش مصرف مسکن می‌شود که در مورد کتامین بیشتر از نئوستیگمین بوده است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیهوشی
دریافت: 1392/9/23 | پذیرش: 1393/4/21 | انتشار: 1393/9/9