دوره 22، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1393 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 963-973 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eftekhari M, Alaei M, Khosropanah S, Rajaeifard A, Akbarzadeh M. Effects of Cranberry Supplement on Metabolic Syndrome. JSSU. 2014; 22 (1) :963-973
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2436-fa.html
افتخاری محمد حسن، اعلایی منصوره، خسروپناه شهداد، رجایی فرد عبدالرضا، اکبرزاده مرضیه. تأثیر مکمل یاری زغال اخته بر سندروم متابولیک. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (1) :963-973

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2436-fa.html


چکیده:   (4461 مشاهده)
مقدمه: سندروم متابولیک مجموعه‌ای از اختلالات متابولیک است که با افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط دارد. مطالعات متعددی در خصوص پلی‌فنل‌های گیاهی و اثرات آنها به عنوان درمان جایگزین برای تظاهرات سندروم متابولیک در حال انجام است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر مکمل زغال اخته بر برخی از شاخص‌های سندروم متابولیک است. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور، 48 زن مبتلا به سندروم متابولیک به مدت 8 هفته در دو گروه مداخله و شاهد تحت بررسی قرار گرفتند. بیماران گروه مداخله روزانه 2 کپسول حاوی عصاره زغال اخته (معادل 400 میلی‌گرم عصاره زغال اخته) و گروه شاهد روزانه دو کپسول دارونما دریافت کردند. سطح گلوکز، انسولین، پروفایل لیپیدی، شاخص استرس اکسیداتیو، توزیع بافت چربی و فشار خون در ابتدای مطالعه و پایان هفته هشتم اندازه‌گیری و بین دو گروه مقایسه گردید. نتایج: در مقایسه با گروه شاهد، سطحHDL کلسترول و LDL کلسترول در گروه مداخله به میزان معنی‌داری افزایش یافت (05/0>p). همچنین کاهش سطح تری‌گلیسرید خون، فشارخون سیستولی و اندازه دور کمر در گروه مداخله معنی‌دار بود (05/0>p). اما مکمل زغال اخته تغییر چشمگیری در میزان گلوکز، انسولین، شاخص مقاومت به انسولین و شاخص استرس اکسیداتیو به همراه نداشت. نتیجه‌گیری: در مطالعه حاضر مکمل زغال اخته باعث افزایش شاخص HDL کلسترول و LDL-کلسترول، کاهش تری‌گلیسرید و فشارخون و نیز کاهش اندازه دور کمر در بیماران مبتلا به سندروم متابولیک گردید، اما اثرات معنی‌داری بر شاخص استرس اکسیداتیو نداشت.
متن کامل [PDF 503 kb]   (770 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۲/۳/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۰/۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۱/۱۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb