دوره 22، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1393 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 1129-1115 | برگشت به فهرست نسخه ها

Delshad M, Hidarnia A, Niknami S, Amin Shokravi F. Identifying and Assessing the Improvement Scale of Infection- control Criterion for Hepatitis B virus in Regard to the Knowledge, Attitudes and Preventive Health Behaviors. JSSU 2014; 22 (2) :1115-1129
دلشاد محمدحسین، حیدرنیا علیرضا، نیکنامی شمس الدین، امین شکروی فرخنده. شناسایی و سنجش مقیاس بهبود موازین کنترل عفونت ویروس هپاتیت ب در حیطه دانش، نگرش و رفتار بهداشتی پیشگیری‌کننده. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (2) :1115-1129

مقدمه: وقتی که یک مقیاس جدید طراحی می‌شود، این انتظار می‌رود که با دنبال نمودن فرایندهای توسعه، اطلاعات وسیعی در خصوص سنجش مقیاس کسب شود. هدف اصلی این مطالعه، طراحی یک مقیاس برخوردار از روایی و پایایی متناسب با فرهنگ کارکنان جهت شناسایی و سنجش بهبود موازین کنترل عفونت ویروسی هپاتیت ب است. روش بررسی: نوع مطالعه مقطعی و ابزار گردآوری داده‌ها، طراحی و سنجش روایی و پایایی است. در این مطالعه کارکنان بهداشتی 19 مرکز و 16 پایگاه به صورت خوشه‌ای مورد بررسی قرار گرفتند. برای طراحی پرسشنامه نخست فهرست اولیه‌ای از 50 سؤال تهیه و برای بررسی روایی، همسانی درونی و تکرارپذیری، به ترتیب از روش‌های روایی محتوا، ضریب آلفای کرونباخ و آزمون بازآزمون استفاده شد. نتایج: 5 سؤال به دلیل پایین بودن روایی محتوای آنها رد شد. شاخص روایی محتوای بالاتر80/0 و ضریب آلفای کرونباخ برای کل مقیاس 83% و برای زیرشاخه‌ها بین 81/0 تا 86/0 بود و وزن‌های عوامل استخراج شده از تحلیل عاملی پرسشنامه، تعیین‌کننده 74 درصد واریانس مشترک بود. در نتیجه پرسشنامه نهایی پایا و تکرارپذیر می‌باشد (896 /0ICC= و 001/0p<). نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش حاضر، پرسشنامه بهبود موازین کنترل عفونت ویروسی هپاتیت ب مناسب بوده و قابل استفاده در فعالیت‌های پژوهشی می‌باشد.
متن کامل [PDF 470 kb]   (1976 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت
دریافت: 1392/1/30 | پذیرش: 1392/11/6 | انتشار: 1393/3/17