دوره 21، شماره 4 - ( مهر و آبان 1392 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 546-533 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asgari A, keshavarzi K, Parach A. Application of Intra-ocular Lenses in Cataract Surgery and the Factors Influencing Visual Acuity after Surgery . JSSU 2013; 21 (4) :533-546
عسگری اعظم، کشاورزی کیخسرو، پرچ علی اصغر. کاربرد لنزهای داخل چشمی در جراحی کاتاراکت و عوامل تأثیرگذار بر دید بیمار. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (4) :533-546

مقدمه: جراحی کاتاراکت یکی از شایع‌ترین روش‌های جراحی در سطح جهان می‌باشد. با افزایش رشد و توسعه سریع جراحی کاتاراکت، پژوهش‌ها به طور فزاینده‌ای بر بهبود کیفیت بینایی بعد از جراحی کاتاراکت متمرکز شده است. ابداع لنزهای داخل چشمی تلاشی موفق در زمینه جراحی کاتاراکت بود. با وجود پیشرفت‌های قابل توجه در جراحی کاتاراکت، عوارض متعددی مربوط به روش جراحی و طراحی IOL پس از عمل جراحی به وجود می‌آیند که می‌توانند موجب تغییر و کاهش دقت بینایی گردند. بهبود طراحی IOL و روش جراحی تأثیر قابل توجهی در کاهش میزان و وسعت عوارض مربوط به Tilt و Decentration دارد. از آنجا که جابجایی کمی در لنزهای داخل چشمی مدرن (آسفریک)، به طور قابل توجهی منجر به کاهش عملکرد آنها می‌شود. در نتیجه تصحیح اعوجاج در چشمی که لنز مصنوعی دارد، نیاز به دقت مضاعفی در مرکزیت و مکان IOL ها دارد. روش بررسی: در این مقاله سعی شده است که مشخصات لنزهای داخل چشمی مورد بررسی قرار گیرد و همچنین وسایل به کار رفته در اندازه‌گیری و طراحی این لنز مورد توجه قرار گیرند. به علاوه عوامل مؤثر بر اپتیک و دقت بینایی در اثر عمل جراحی کاتاراکت نظیر Tilt و Decentration ارائه شده توسط محققان آورده شده است و مطالبی نیز در رابطه با شبیه‌سازی کامپیوتری مدل‌های اپتیکی چشم در تحقیقات و محاسبات اپتیکی در شرایط بالینی ارائه گردیده است. نتیجه‌گیری: انجام عمل جراحی کاتاراکت در کسب بینایی مطلوب مستلزم روش‌های دقیق اندازه‌گیری و محاسباتی و آگاه بودن از نتیجه اعوجاج‌هایی است که در حین یا بعد از عمل ممکن است ایجاد گردد. تحقیقات بیشتر و بهبود فرآیند اندازه‌گیری و محاسباتی موجب افزایش دقت بینایی در این عمل خواهد شد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: چشم پزشکی
دریافت: 1392/1/26 | پذیرش: 1392/7/17 | انتشار: 1392/7/22