دوره 21، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1392 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 61-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zavarreza J, Sheikhha M, Kalantar M, Bahrami M, Afshari Z, Zare F. Inhibitory Effect of Eicosapentaenoic Acid (EPA) on sFlt-1 (Soluble VEGF Receptor-1) Expression in Trophoblast Tumor Cell Line JEG-3. JSSU 2013; 21 (1) :53-61
زواررضا جواد، شیخها محمدحسن، کلانتر سید مهدی، بهرامی محمد، افشاری زهرا، زارع فاطمه. اثر اسید ایکوزاپنتا انوئیک بر میزان بیان پروتئین sFLT1 در رده سلولی سیتوتروفوبلاست جفتی (JEG3). مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (1) :53-61

مقدمه: در مطالعات قبلی سطح تغییر یافته LCPUFA در شرایط پاتوفیزیولوژیک مانند پره‌اکلامپسی نشان داده شده است. همچنین افزایش بیان فاکتور شبهfms محلول sFlt-1 به عنوان یک فاکتور ضدرگزائی می‌تواند در بیماری‌هایی مانند پره‌اکلامپسی نقش بازی کند. مطالعه حاضر به بررسی این فرضیه می‌پردازد که ایکوزاپنتانوئیک اسید((EPA، به عنوان یک اسید چرب امگا 3 با زنجیره بلند غیراشباع(LCPUFAs)، ممکن است بیان پروتئین sFlt-1 را در سلول‌های JEG-3 در هیپوکسی القاء شده توسط Di Methyl Oxalyl Glycine (DMOG) را تغییر دهد. روش بررسی: رده سلولی تروفوبلاستی جفتی Cyto Throphoblast cells (CTs) در محیط کشتDMEM تکثیر گردید. بررسی میزان غلظت فاکتور ضدرگزایی sFlt-1 به روش الایزا مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که انکوباسیون سلول‌های JEG3 با DMOG سبب افزایش معنی‌دار در میزان ترشح sFlt-1 می‌شود(05/p< )، برعکسEPA میزان ترشح این فاکتور را کاهش داد (05/0p<). به علاوه نتایج تأیید نمودند که این اسید چرب می‌تواند مانع اثرات هایپوکسی بر بیان sFlt-1 گردد (261/0p=). نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش نتایج مطالعات قبلی مبنی بر اینکه هیپوکسی سبب افزایش میزان ترشح پروتئینsFlt-1 می‌گردد را تأیید نمود. مطالعه حاضر نشان می‌دهد که اثرات اسیدهای چرب امگا-3 در مهار عوارض پره اکلامپسی با میانجی‌گری سرکوب بیان ژن و ترشح پروتئین از sFlt-1 تحت شرایط هیپوکسی است. این داده‌ها شواهدی ارائه می‌کند که n3- LCPUFA می‌تواند اثرات خود را از طریق مهار مسیرHIF اعمال نماید.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1392/1/17 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6