دوره 21، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1392 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 52-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Besharati M, Gohari M, Asadollahi Z, Abbasi Shavvazi E. Benign Eyelid Lesions: Six Months Study. JSSU 2013; 21 (1) :45-52
بشارتی محمدرضا، گوهری محسن، اسداللهی زهرا، عباسی شوازی الهه. بررسی شش ماهه ضایعات خوش‌خیم پلک‌ها. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (1) :45-52

مقدمه: ضایعات خوش‌خیم پلک به ضایعات عفونی، التهابی و توده‌های خوش‌خیم تقسیم می‌شود. تعدد و تنوع این ضایعات به دلیل آناتومی منحصر به فرد پلک است. این ضایعات در بسیاری موارد، ساده و بدون نیاز به درمان می‌باشند و گاهی بیماران به علت زیبایی و در مواردی نیز به علت درد یا تورم به پزشک مراجعه می‌کنند. هدف این پژوهش بررسی و مقایسه فراوانی نسبی ضایعات خوش‌خیم پلک در مراجعین به درمانگاه چشم بیمارستان شهید صدوقی و مطب شخصی در یزد می‌باشد. روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه مقطعی 6 ماهه در سال 1390 است که 247 بیمار مراجعه کننده به درمانگاه چشم بیمارستان شهید صدوقی و مطب شخصی، بدون در نظر گرفتن علت مراجعه، تحت معاینه از لحاظ ضایعات التهابی، عفونی و تومورهای خوش‌خیم پلک، با مشاهده مستقیم و معاینه با اسلیت لامپ قرار گرفتند. داده‌ها از طریق پرسشنامه جمع‌آوری گردید و و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد. نتایج: به طور کلی 247 بیمار وارد مطالعه شدند که 84 از آنها مرد و 163 نفر از آنها زن بودند. میانگین سنی بیماران 7/42 سال بود. از کل ضایعات، 2/60% در پلک بالا و 8/39% در پلک پایین و نیز 2/51% در چشم راست و 8/48% در چشم چپ بوده است. شایع‌ترین ضایعات به ترتیب: پاپیلوما (9/32%)، خال (9/21%) و شالازیون (1/14%) بودند. نتیجه‌گیری: پاپیلوما، خال و شالازیون، به ترتیب شایع‌ترین ضایعات خوش‌خیم پلک‌ها می‌باشند. به طور کلی شیوع ضایعات خوش‌خیم پلک در زن‌ها و در پلک بالا بیشتر می‌باشد. تفاوت معنی‌دار آماری بین ضایعات در چشم راست و چپ وجود نداشت.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: چشم پزشکی
دریافت: 1392/1/17 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6