دوره 22، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1393 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 911-899 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zare Zardini H, Hashemi A, Tolueinia B, Bitaraf A. Purification and Characterization of a New Antimicrobial Peptide from Skin Secretions of Bufo Kavirensis. JSSU 2014; 22 (1) :899-911
زارع زردینی هادی، هاشمی اعظم، طلوعی نیا بهناز، بیطرف امیر. معرفی پپتید ضدمیکروبی جدید با نام Buforin–K از ترشحات پوستی وزغ کویری بومی یزد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (1) :899-911

مقدمه: امروزه تحقیق در زمینه پپتیدهای ضدمیکروبی به یک عرصه فعالی بدل شده است. بنابراین، هدف این مطالعه خالص‌سازی و تعیین خواص بیوشیمیایی )به ویژه اثر ضدمیکروبی( پپتیدهای جدید از ترشحات پوستی وزغ کویری است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی ترشحات پوستی وزغ با استفاده از روش‌های بیوشیمیایی خالص‌سازی گردید و اثرات ضدمیکروبی آن توسط روش نشر شعاعی و حداقل غلظت مهاری مشخص شد. توالی پپتیدها نیز توسط روش اسپکتروسکوپی تعیین شد. نتایج: یک پپتید ضدمیکروبی جدید از ترشحات پوستی به دست آمد. این پپتید از 20 آمینواسید ساخته شده است. این پپتید با هیچ یک از پپتیدهای ضدمیکروبی از دوزیستان همسانی نداشت. بنابراین این پپتید جدید، Buforin–K نام گرفت. این پپتید از لحاظ فعالیت ضدمیکروبی ارزیابی شد. پپتید Buforin–K فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی را علیه باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت (با حداقل غلظت مهاری در محدوده 1/8 تا µg/ml 6/35( و همچنین علیه قارچ‌ها (حداقل غلظت مهاری این پپتید در محدوده 7/25 تا 6/35 ) از خود نشان داد. این پپتید اثر ضدمیکروبی بیشتری بر روی باکتری‌های گرم منفی در مقایسه با باکتری‌های گرم مثبت و قارچ‌ها دارد. Buforin–K فعالیت همولیزی پایینی را بر روی اریتروسیت‌ها نشان داد، به طوری که در غلظت µg/ml100، سبب القای 5 درصد همولیز شد. نتیجه‌گیری: با توجه به اثرات زیستی مفید، MaximinBk می‌تواند یک ماده مستعد برای درمان بیماری‌های عفونی مختلف باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1392/1/6 | پذیرش: 1392/8/18 | انتشار: 1393/1/11