دوره 21، شماره 3 - ( ویژه نامه دندانپزشکی 1392 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 369-360 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rekabi S, Rajaie Behbahani E, Soruri M, Bahrolooloomi Z. A Clinical Comparison of Accuracy of an Electronic Apex Locator (EAL) and Radiography in the Determination of Working Length in Primary Molars. JSSU 2013; 21 (3) :360-369
رکابی صفا، رجایی بهبهانی الهام، سروری میلاد، بحرالعلومی زهرا. مقایسه کلینیکی دقت اپکس یاب الکترونیکی و رادیوگرافی در تعیین طول کانال ریشه در دندان‌های مولر شیری. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (3) :360-369

مقدمه: برای موفق بودن درمان پالپکتومی در دندان‌های شیری اندازه‌گیری دقیق طول کانال ریشه لازم است. تعیین طول با استفاده از پرتونگاری رایج‌ترین روش مورد استفاده بوده است، اما به دلیل عوارض ﺳﻮء پرتو و همچنین لزوم همکاری کودک معمولاً با مشکلاتی همراه است. هدف از مطالعه، مقایسه دقت دستگاه آپکس یاب الکترونیکی NSK با پرتو نگاری معمولی برای تعیین طول کانال ریشه مولرهای شیری نکروز بود. روش بررسی: تعداد 20 عدد دندان مولر شیری 3 کاناله فک پایین (10 دندان D و10 دندان E) در کودکان با رده سنی 7-5 سال با شرط عدم وجود کلسیفیکاسیون در پالپ چمبر و کانال‌ها، عدم درمان ریشه قبلی و پرفوراسیون کف اتاقک پالپی توسط پوسیدگی انتخاب شدند. حفره دسترسی ایجاد شد و طول کانال به وسیله آپکس یاب الکترونیکی NSK و رادیوگرافی تعیین و مقایسه شدند. پالپکتومی کامل شد و داده‌ها با استفاده از آزمون Paired Samples T test تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: در 56 کانال (3/99% موارد) طول اندازه‌گیری شده با آپکس یاب الکترونیکی با طول اندازه‌گیری شده در رادیوگرافی برابر بود. در 3 کانال (5% موارد) طول اندازه‌گیری شده با آپکس یاب 1 میلی‌متر کمتر از طول رادیوگرافی بود و در 1 کانال (7/1% موارد) طول اندازه‌گیری شده با آپکس یاب 1 میلی‌متر بیشتر از طول رادیوگرافی بود. تفاوت معنی‌داری بین این دو شیوه اندازه‌گیری دیده نشد (85/0.=p). نتیجه‌گیری: آپکس یاب NSK در تعیین طول کانال دندان‌های مولر شیری با دقت عمل می‌کند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1391/10/30 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6